Handige hulpmiddelen voor ouderen

19/05/2021
|
108
Persoonlijk alarm kopen

Als je op leeftijd bent worden bepaalde dingen een stuk minder vanzelfsprekend. Iets zo simpel als een papiertje laten vallen en weer oprapen kan al een hele taak zijn. Het aantal ouderen in Nederland is alleen maar toe aan het nemen. Samen moeten we meer nadenken over hoe we de ouderen allemaal kunnen helpen. Zo zijn er een aantal hulpmiddelen waarmee ouderen al geholpen zijn! In deze blog staan een aantal hulpmiddelen beschreven waar elke ouderen over zou moeten beschikken.

 

Steunpunten door het huis heen

Of ouderen nu nog thuis wonen of in een zorginstelling. Overal in huis zouden steunpunten moeten zijn in de vorm van wandbeugels. Iedereen heeft vast wel al eens de beugels gezien in mindervaliden toiletten. Naast dat ze daar super handig zijn, zijn ze naast bed of de bank ook heel handig. Misschien zelfs op plekken waar misschien gestruikeld kan worden is het verstandig een steunplek te hangen. In de keuken of in de gang bijvoorbeeld.

 

Hulp met lopen

Om de kans op struikelen tot een minimaal te beperken is loophulp aangeraden. Denk hierbij aan een rollator of een looprek. Het kan voor ouderen een hele drempel zijn om hieraan te geloven, maar gezondheid en veiligheid gaat boven alles uit. Een rollator kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Wat zo handig is aan een rollator is dat het ook binnenshuis gebruikt kan worden. Zo kun je waar je ook wil even helemaal op adem komen.

Gerelateerd nieuws  Voedingstips voor een gezond lichaam

 

Persoonlijk alarm kopen

Een persoonlijk alarm kopen kan het leven van ouderen een stuk rustiger maken. Waarom? Omdat wanneer er iets gebeurt ze weten dat ze maar op een knop hoeven drukken en er hulp onderweg is. Wanneer ouderen vallen zijn ze niet altijd in staat om weer op te staan. Een telefoon hebben ze niet altijd op zak. Door een persoonlijk alarm te kopen kan deze angst volledig worden weggenomen. Een huis veilig maken voor ouderen is ontzettend belangrijk, maar makkelijk en snel je huis kind veilig maken is ook een hele opgave!

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Batterijen voor duurzame energie

|
Algemeen, Technologie

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

|
Wonen

Voor- en nadelen van automatisch verpakken

|
Diensten, Technologie

Waarom een veranda een toevoeging is aan jouw woning

|
Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!