Gietvloer: epoxy of linoleum?

22/04/2024
|
175

Ga je binnenkort verhuizen of ben je van plan je woning te renoveren? Dan is het kiezen van de juiste vloer de eerste stap!

Een vloer is de basis voor een interieur. Een vloer wordt meestal niet snel vervangen en blijft de nodige jaren liggen. Het is daarom van belang een weloverwogen keuze te maken voor de juiste vloer. Het liefst een vloer die meegaat met de tijd. Maar wat is de vloertrend op het moment?

Tegenwoordig kiezen velen voor een tijdloos en strak design. Een gietvloer is hiervoor een goede oplossing! Een gietvloer is een moderne en naadloze afwerkvloer. Gietvloeren worden, zoals de naam al suggereert, gegoten op een dragende vloer. Een egale ondergrond is een must! Wanneer de ondergrond niet aan de eisen voldoet, kan de gietvloer scheuren. Gietvloeren worden namelijk meestal gemaakt van kunststof. Er zijn twee types kunststof gietvloeren: epoxy vloeren of vloeren op basis van PU.

Epoxy

Epoxy gietvloeren zijn harde, gladde en moderne vloeren. Vaak wordt een epoxyvloer gekozen in combinatie met een industrieel interieur. Epoxyvloeren beschikken over een hoge hardheid en zijn waterdicht. Het gebruik van deze gietvloer kent de nodige voordelen. Een epoxyvloer is namelijk:

  • Bestand tegen zuren en chemicaliën;
  • Extreem hoog belastbaar;
  • Eenvoudig schoon te maken en daardoor dus erg hygiënisch;
  • Verkrijgbaar in alle kleuren en daarom passend bij elk interieur.
Gerelateerd nieuws  Verhoog de veiligheid van jouw woning

Daarbij beschikken epoxy gietvloeren over een lange levensduur en is het dus een duurzame investering. Echter, epoxyvloeren kunnen daarentegen krasgevoelig zijn en zijn, in tegenstelling tot PU-vloeren, niet geschikt voor vloerverwarming.

PU

Polyurethaan (PU), of in zijn geheel: Polyurethaan liquid linoleum, is een volledig Uv-bestendige gietvloer. Daarbij is deze gietvloer erg uniek. Linoleum is namelijk niet alleen kras- en slijtvast, maar is ook erg duurzaam. En tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijke trend. Linoleum wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Deze materialen zijn recyclebaar en kunnen in eigen land worden herwonnen. Grotendeels bestaat linoleum uit jute, hars, houtmeel en kalksteen. In Nederland wordt jaarlijks bijna drie miljoen ton aan kalksteen gewonnen uit de groeves in Limburg. Het aanbieden van linoleumvloeren vindt daarom vooral plaats vanuit Limburg. Hier vind je meer informatie over linoleum vloeren in Limburg.

Daarnaast is linoleum biologisch afbreekbaar, niet giftig en stoot het geen vluchtige organische stoffen uit. Deze gietvloer draagt dus bij aan een modern èn duurzaam binnenklimaat.

Gietvloeren vallen momenteel erg in de smaak. Maar natuurlijk zijn er nog talloze andere mogelijkheden voor een tijdloze vloer. Denk bijvoorbeeld aan hout of tegels. Maar ben je op zoek naar een strakke, naadloze en duurzame vloer? Dan is een epoxy- of linoleumvloer een goede optie!

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

5 tips om je huis te verduurzamen

|
Wonen

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

|
Wonen

Je woning verduurzamen: zo doe je dat!

|
Wonen

Waarom wonen in Veldhoven?

|
Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!