Geld besparen

26/09/2022
|
157
spouwmuurisolatie

Er zijn legio veel mogelijkheden van geld besparen. Met sommige dingen bespaar je op de lange termijn geld, met andere dingen bespaar je direct geld. Wil jij minder uitgeven, zodat je meer overhoudt? Check dan hier welke mogelijkheden er zoal zijn om geld te besparen. Een mooie kans om zonder meer te werken, meer over te houden voor leuke dingen! 

Spouwmuurisolatie en zonnepanelen 

Verduurzamen is niet alleen hip, je bespaart er ook geld mee. Vaak moet je bij verduurzamen wel even wachten tot je de investering terugverdiend hebt, maar uiteindelijk bespaar je wel degelijk geld met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of zonnepanelen. Natuurlijk is een zonnepaneel en spouwmuurisolatie niet het enige dat geld opbrengt. Naast spouwmuurisolatie zijn er nog vele andere vormen van isolatie. Met bijvoorbeeld tochtstrips voor onder deuren bespaar je als snel op de korte termijn op verwarmingskosten. Tip: lees meer over je energierekening verlagen.

Boodschappen 

De dagelijkse boodschappen worden steeds duurder. Als je nog steeds niet naar de prijzen kijkt, is dat nu de kans om dat wel te doen. Alleen al door met veel zaken van A-merken over te stappen naar huismerken, bespaar je snel al veel geld. Verder loont het zich ook om naar drie verschillende supermarkten te gaan: kijk waar wat in de aanbieding is. Let ook goed op: sommige aanbiedingen zijn nog steeds een duurkoop. Het gaat bijvoorbeeld dan om A-merken die alsnog duurder zijn in de aanbieding dan een huismerk. 

Gerelateerd nieuws  Welk bank materiaal past het beste bij jouw levensstijl?

spouwmuurisolatie-2

Abonnementen 

Het wordt nogal eens onderschat wat alle abonnementen kosten. Loop eens na of je alle abonnementen echt nodig hebt en of het anders niet goedkoper kan. Wil je minder betalen bij een energiemaatschappij of een zorgverzekeraar, dan kan alleen dreigen met overstappen al een korting opleveren. Ga dus bellen en probeer het gewoon.  

Alles al bespaard? 

Soms valt er niet echt meer te besparen. Als je alles al hebt bespaard kan het zijn dat je mogelijk andere kansen laat liggen. Misschien heb je wel recht op zorgtoeslag of huursubsidie, terwijl je dit nog niet hebt. Gaat het echt niet? Dan is meer werken ook nog een optie. Of een baan waar je per uur meer verdient. Het belangrijkste is om te kijken naar de mogelijkheden en niet denken vanuit een tekort.  

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Verhuizen naar het buitenland

|
Wonen

Verhoog de veiligheid van jouw woning

|
Wonen

Tips voor een stressvrije verhuizing

|
Wonen, Algemeen

Een kleine badkamer ruimtelijk maken

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!