Ga op reis in Den Haag

12/08/2021
|
168
taxi den haag

Misschien wel onze mooiste stad achter de duinen, in ieder geval wel als je het van de Hagenezen moet geloven. Maar wij kunnen daar ongetwijfeld in mee gaan. Het centrum van de stad is redelijk compact, maar niet alle bezienswaardigheden bevinden zich hier ook daadwerkelijk. Een taxi in Den Haag is gelukkig niet al te duur, dus je kunt makkelijk instappen en ga op reis naar de mooiste plekken in onze politieke hoofdstad.

Paleis Noordeinde

De eerste tussenstop van de taxi in Den Haag moet ongetwijfeld Paleis Noordeinde zijn. Het ligt midden in het centrum dus een betere beginpositie kun je echt niet bedenken. Het paleis is in 1533 gebouwd als woning, maar doet tegenwoordig dienst als werkpaleis van onze koning. Daarnaast is het prachtige gebouw ook meermaals decor geweest van de mooiste trouwerijen. Tot slot is koningin Juliana samen met een aantal andere koninklijke familieleden in dit paleis opgebaard. Stap nu terug in de taxi van Den Haag en laat je vervoeren naar onze volgende tussenstop.

Het Vredespaleis

Onze volgende halte is het meest gefotografeerde bouwwerk in Den Haag en trekt jaarlijks vele bezoekers. Dat is ook niet vreemd, want het Vredespaleis is ongetwijfeld een van de mooiste én belangrijkste gebouwen van ons land. Het Vredespaleis is ook de reden waarom de stad internationaal bekend staat als stad van Vrede en Recht. Je vindt hier namelijk onder andere het Internationaal Gerechtshof, het Permanent Hof van Arbitrages en de Haagse Academie voor Internationaal Recht.

Gerelateerd nieuws  Wat is een schilders koffer en wat zijn de voordelen

Het Binnenhof en de Hofvijver

Laat je door de taxi in Den Haag terug vervoeren naar het centrum. Want Den Haag is niet alleen de stad van Vrede en Recht, maar ook de politieke hoofdstad van Nederland. Een bezoek aan Den Haag is daarom ook niet compleet, als je geen kijkje hebt genomen op het Binnenhof en bij de Hofvijver. Het moment dat je het Binnenhof oploopt, herken je al gelijk de plek waar vele politici stevig aan de tand gevoeld worden door de media. Eeuwenlang vinden op het Binnenhof al belangrijke gebeurtenissen plaats.

Recent

Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

04/04/2024

Alles wat je moet weten over de ziektewet

28/03/2024

Zorgverzekering en mentale gezondheid

27/03/2024

Zo maak je je website optimaal responsive

19/03/2024

Ken je deze sporten al?

16/03/2024

Meer in deze categorie

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle

Een leerzaam dagje Den Haag met de klas

|
Lifestyle

Makkelijke tips die je huis een luxe uitstraling geven

|
Lifestyle, Wonen

Het gebruik van softdrugs in Nederland

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!