Ga op reis in Den Haag

12/08/2021
|
233
taxi den haag

Misschien wel onze mooiste stad achter de duinen, in ieder geval wel als je het van de Hagenezen moet geloven. Maar wij kunnen daar ongetwijfeld in mee gaan. Het centrum van de stad is redelijk compact, maar niet alle bezienswaardigheden bevinden zich hier ook daadwerkelijk. Een taxi in Den Haag is gelukkig niet al te duur, dus je kunt makkelijk instappen en ga op reis naar de mooiste plekken in onze politieke hoofdstad.

Paleis Noordeinde

De eerste tussenstop van de taxi in Den Haag moet ongetwijfeld Paleis Noordeinde zijn. Het ligt midden in het centrum dus een betere beginpositie kun je echt niet bedenken. Het paleis is in 1533 gebouwd als woning, maar doet tegenwoordig dienst als werkpaleis van onze koning. Daarnaast is het prachtige gebouw ook meermaals decor geweest van de mooiste trouwerijen. Tot slot is koningin Juliana samen met een aantal andere koninklijke familieleden in dit paleis opgebaard. Stap nu terug in de taxi van Den Haag en laat je vervoeren naar onze volgende tussenstop.

Het Vredespaleis

Onze volgende halte is het meest gefotografeerde bouwwerk in Den Haag en trekt jaarlijks vele bezoekers. Dat is ook niet vreemd, want het Vredespaleis is ongetwijfeld een van de mooiste én belangrijkste gebouwen van ons land. Het Vredespaleis is ook de reden waarom de stad internationaal bekend staat als stad van Vrede en Recht. Je vindt hier namelijk onder andere het Internationaal Gerechtshof, het Permanent Hof van Arbitrages en de Haagse Academie voor Internationaal Recht.

Gerelateerd nieuws  Chinees Sittard - Restaurant Pom Lai

Het Binnenhof en de Hofvijver

Laat je door de taxi in Den Haag terug vervoeren naar het centrum. Want Den Haag is niet alleen de stad van Vrede en Recht, maar ook de politieke hoofdstad van Nederland. Een bezoek aan Den Haag is daarom ook niet compleet, als je geen kijkje hebt genomen op het Binnenhof en bij de Hofvijver. Het moment dat je het Binnenhof oploopt, herken je al gelijk de plek waar vele politici stevig aan de tand gevoeld worden door de media. Eeuwenlang vinden op het Binnenhof al belangrijke gebeurtenissen plaats.

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

|
Lifestyle

Mooie feestzalen in Limburg

|
Lifestyle

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!