Ga op reis in Den Haag

12/08/2021
|
46
taxi den haag

Misschien wel onze mooiste stad achter de duinen, in ieder geval wel als je het van de Hagenezen moet geloven. Maar wij kunnen daar ongetwijfeld in mee gaan. Het centrum van de stad is redelijk compact, maar niet alle bezienswaardigheden bevinden zich hier ook daadwerkelijk. Een taxi in Den Haag is gelukkig niet al te duur, dus je kunt makkelijk instappen en ga op reis naar de mooiste plekken in onze politieke hoofdstad.

Paleis Noordeinde

De eerste tussenstop van de taxi in Den Haag moet ongetwijfeld Paleis Noordeinde zijn. Het ligt midden in het centrum dus een betere beginpositie kun je echt niet bedenken. Het paleis is in 1533 gebouwd als woning, maar doet tegenwoordig dienst als werkpaleis van onze koning. Daarnaast is het prachtige gebouw ook meermaals decor geweest van de mooiste trouwerijen. Tot slot is koningin Juliana samen met een aantal andere koninklijke familieleden in dit paleis opgebaard. Stap nu terug in de taxi van Den Haag en laat je vervoeren naar onze volgende tussenstop.

Het Vredespaleis

Onze volgende halte is het meest gefotografeerde bouwwerk in Den Haag en trekt jaarlijks vele bezoekers. Dat is ook niet vreemd, want het Vredespaleis is ongetwijfeld een van de mooiste én belangrijkste gebouwen van ons land. Het Vredespaleis is ook de reden waarom de stad internationaal bekend staat als stad van Vrede en Recht. Je vindt hier namelijk onder andere het Internationaal Gerechtshof, het Permanent Hof van Arbitrages en de Haagse Academie voor Internationaal Recht.

Gerelateerd nieuws  Japanse managementfilosofie toepassen op kantoor

Het Binnenhof en de Hofvijver

Laat je door de taxi in Den Haag terug vervoeren naar het centrum. Want Den Haag is niet alleen de stad van Vrede en Recht, maar ook de politieke hoofdstad van Nederland. Een bezoek aan Den Haag is daarom ook niet compleet, als je geen kijkje hebt genomen op het Binnenhof en bij de Hofvijver. Het moment dat je het Binnenhof oploopt, herken je al gelijk de plek waar vele politici stevig aan de tand gevoeld worden door de media. Eeuwenlang vinden op het Binnenhof al belangrijke gebeurtenissen plaats.

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!