Ga je jouw woning verkopen? Deze fouten moet je vermijden!

28/10/2022
|
78
makelaar beek

Een huis verkopen is een belangrijke mijlpaal in het leven, en het kan complex zijn als je alle stappen in overweging neemt: de voorbereiding, het uitvoeren van reparaties, het vinden van een koper, het navigeren door het afsluitproces, en uiteindelijk het verhuizen naar jouw volgende woning. De gevolgen van een fout kunnen gevolgen hebben voor jouw financiën en vooral voor jouw gemoedsrust.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende fouten die je moet vermijden bij de verkoop van een huis:

Een onrealistische prijs vaststellen

De prijs die je wilt en wat de markt zal betalen kunnen twee heel verschillende dingen zijn. Je hoort misschien de term reële marktwaarde, die verwijst naar hoe een huis wordt getaxeerd wanneer zowel de koper als de verkoper redelijk goed geïnformeerd zijn over het eigendom en geen van beiden onder druk staat om te kopen of te verkopen.

Jouw huis niet klaarmaken voor de verkoop

Een van de uitdagingen van het op de markt brengen van jouw huis is het tonen van jouw huis aan potentiële kopers. Over het algemeen geldt: hoe schoner, minder rommel en beter ingericht jouw huis, hoe aantrekkelijker het kan zijn. Jouw rommel laat jouw huis kleiner lijken en maakt het moeilijker voor kopers om zich voor te stellen dat ze in jouw huis wonen.

makelaar beek

Grote reparaties overslaan

Het optrekken van vloerbedekking en het schilderen van de muren zijn relatief eenvoudige taken om aan te pakken, maar je zult ook grote problemen willen oplossen. Scheuren in de fundering of een nieuw dak zijn dure reparaties waar je misschien huiverig voor bent, vooral als je waarschijnlijk niet de hele kosten terugverdient bij de verkoop. Maar je kunt deze problemen beter nu oplossen dan dat de koper later een krediet vraagt voor de reparatiekosten. Op deze manier heb je meer zeggenschap over wie het werk doet en over de totale kosten van de reparatie.

Gerelateerd nieuws  Handige hulpmiddelen voor ouderen

De verkeerde makelaar nemen

Het kiezen van de juiste makelaar is ontzettend belangrijk voor een geslaagde verkoop. Als je in de omgeving van bijvoorbeeld Beek woont, kun je kijken welke makelaar in Beek werkzaam is. Let vervolgens op de volgende punten als je makelaars in Beek vergelijkt:

  • Hoe snel verkopen ze de huizen?
    Dit kun je zien door op te letten hoelang een advertentie gemiddeld op de website of funda staat.
  • Verkoopt de makelaar veel vergelijkbare woningen?
    Als je een boerderij verkoopt wil je natuurlijk dat de makelaar al ervaring heeft met het verkopen van boerderijen.
  • Hoe zijn de foto’s?
    Het kan zeker zijn dat een woning wel eens een tijdje te koop staat, maar is dit in de foto’s te zien? Ben je in de zomer aan het zoeken en zie je nog sneeuw op de daken liggen? Dan wil je deze makelaar zeker niet in de hand nemen!

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Verhuizen naar het buitenland

|
Wonen

Verhoog de veiligheid van jouw woning

|
Wonen

Tips voor een stressvrije verhuizing

|
Wonen, Algemeen

Een kleine badkamer ruimtelijk maken

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!