Als starter de woningmarkt betreden

22/10/2022
|
297
makelaar waalwijk

Je bent net klaar met je studie en je hebt een nieuwe baan. Langzaam is het tijd om op jezelf te gaan wonen. Misschien alleen, misschien met je partner. Je komt er al snel achter dat straten op de woningmarkt niet eenvoudig is. Ondanks dat wil je het toch proberen, misschien wel samen met een makelaar in Waalwijk of ergens anders in Nederland. Je moet immers toch ergens wonen. Alles wat je wil weten over een starter zijn op de woningmarkt lees je in dit blog.

 

Studieschuld

Een studieschuld: wie heeft het tegenwoordig niet? Met een studieschuld kun je minder lenen, dat is algemeen bekend. De hypotheekverstrekker kijkt altijd naar de actuele stand van zaken. Als je nog niet kan aflossen dan scheelt dat in het bedrag dat je kan lenen voor het kopen van een woning. Bovendien ligt het eraan hoe oud de studieschuld is. Als de schuld van voor 2015 is dan telt de schuld zwaarder dan als die van na 2015 is. Een studieschuld staat niet bij het Bureau Krediet Registratie, maar een hypotheekverstrekker mag wel inzicht in de schuld als voorwaarde stellen.

Gerelateerd nieuws  Msds sheet wat is het en waar kun je het voor gebruiken

 

Geregistreerd

Wat staat er wel geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie? Dat zijn verschillende dingen. Zo staan er leningen die hoger zijn dan €250 euro en die langer lopen dan een maand. Mensen denken nog steeds dat een telefoon gratis bij het abonnement komt, maar dat is niet zo. Deze staat geregistreerd en betaal je vaak binnen twee jaar af. Ook een leaseauto staat geregistreerd. Sinds april 2022 telt dit 100% als een lening. Wil je een hypotheek? Dan kun je dus beter geen auto leasen.

 

Advies

Heb je leningen geregistreerd staan dan kan je een hypotheek geweigerd worden. Zorg ervoor dat het krediet wat je hebt past bij je financiële situatie. Er zijn verschillende schulden waar je mee in de problemen kan komen, vooral als je wil starten op de woningmarkt. Denk daarom altijd goed na over de leningen die je aangaat. Een makelaar in Waalwijk of ergens anders in Nederland kan je ook altijd helpen. Hij of zij kan vaak samen met jou kijken waar je wel of geen budget voor hebt en zo huizen selecteren.

makelaar waalwijk

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

Verhuizen zonder stress? Het kan!

|
Diensten

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

|
Diensten

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!