Hoe wordt etherische olie gewonnen?

02/01/2022
|
132
Etherische olie

U heeft er vast ook wel eens last van, verschillende onenigheden in uw gezicht. Er zijn in elke winkel wel verschillende producten te vinden die zogenaamd helpen om deze onenigheden te voorkomen. U moet hierbij altijd goed opletten, want iedere huid is verschillend, waardoor elk product weer op elk gezicht anders reageert op bijvoorbeeld een gezichtsserum. Nu is er een product die altijd goed werkt, dit is etherische olie. Etherische olie is een uit platmateriaal gewonnen mengsel van vluchtige, aromatische moleculen. Deze zijn kenmerkend voor de geur van de plant waaruit ze worden gewonnen.

 

Waaruit wordt het product gewonnen?

Deze olie wordt gewonnen uit verschillende delen van een plant, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, de schors of het hout. Een plant bevat niet meer dan 1% etherische olie, maar in geval van nootmuskaat en kruidnagel is dat meer dan 10% etherische olie. Niet heel veel planten kunnen deze olie produceren, slecht 10% van alle planten kan dit. De olie wordt voornamelijk gewonnen uit de volgende planten; schermbloemfamilie, composietenfamilie en de lipbloemfamilie.

Gerelateerd nieuws  De verschillende soorten TikTokkers

 

Omdat het product maar zo weinig wordt geproduceerd door planten is het een duur product. Een goedkope variant is de sinaasappelolie, dit wordt namelijk gemaakt van de schillende van de sinaasappel. Een dure variant van de etherische olie is de rozenolie. Er worden hiervoor speciaal rozen gekweekt die deze olie kunnen maken. Parfumolie is ook goedkoper, maar is een ook een stuk minder sterk. Parfumoliën worden namelijk chemische opgesteld en zijn bedoeld om een gewenste geur kunstmatig na te bootsen.

 

Hoe wordt deze stof gewonnen?

Deze vluchtige olie wordt op verschillende manieren gewonnen. De meeste oliën worden gewonnen door middel van stoomdestillatie. Hierbij wordt stoom door de te verwerken plantdelen geleid. De olie gaat dan mee met de stoom. Nadat de stoom is afgekoeld tot water en de olie weer vloeibaar is geworden, wordt het water en de olie geschieden. Andere winning methodes zijn persing en droge destillatie. Persing wordt vooral gebruikt bij citrusvruchten. De schil wordt namelijk uitgeperst waardoor de olie tevoorschijn komt. Zo ontstaat dus olie!

Etherische olie

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!