Klein Curacao de parel midden in het Caribisch gebied!

20/03/2021
|
60
Klein Curacao

Klein Curacao is alleen te omschrijven als een parel midden in de Caribische zee. Klein Curacao heeft een van de blauwste zeeën ter wereld en parelwitte stranden. Klein Curacao heeft slecht een oppervlakte van drie vierkante kilometer en is daarom vernoemd naar haar grote broer Curacao. Klein Curacao ligt slechts op tien kilometer afstand van Curacao. Klein Curacao is een onbewoond rotsachtig eilandje. Door het rotsachtige landschap moet je geen wuivende palmbomen of andere tropische planten verwachten. Omdat het onbewoond is heeft Klein Curacao ook geen infrastructuur, winkels of restaurants het heeft enkele een aantal hutten en een oude verlaten vuurtoren. hierdoor maakt Klein Curacao wel een indruk op je omdat het eilandje wel prachtig is met haar azuurblauwe zee, parelwitte stranden en de geschiedenis van het eiland maakt het een trip die je niet snel zal vergeten! In deze blog geven we je een aantal tips wat je kan doen als je klein Curacao bezoekt.

De bezienswaardigheden op klein Curacao

In het verleden hebben er nogal wat scheepsbreuken plaats gevonden op klein Curacao. Zo is er in 2017 een klein Frans zeiljacht gestrand, doordat ze het eiland te laten zagen en het niet meer konden ontwijken. In de jaren tachtig is de Maria Bianca Guidesman een olietanker gestrand op klein Curacao. Deze boten zijn nooit weggehaald en liggen nog altijd aan de kust van klein Curacao. Deze oude roestende boten trekken tegenwoordig veel toeristen. Tot slot de grote oude vuurtoren van klein Curacao. Als je het eiland nadert steekt de oude vuurtoren boven alles uit en is het eerste wat je opvalt. De vuurtoren is in de 19e eeuw gebouwd om schepen te waarschuwen dat ze een eiland naderen. Vlak na de bouw heeft een orkaan de vuurtoren echter verwoest en is deze in de jaren erna weer twee keer opnieuw opgebouwd.

Gerelateerd nieuws  4 tekenen dat je een nieuw vakantieoord nodig hebt

Wat je nog meer kan doen op het eiland

Klein Curacao is zoals al eerder gezegd niet heel groot er is naast de bezienswaardigheden niet veel te doen, maar voor een aantal uur krijg je de dag wel om. Als je de bezienswaardigheden gezien hebt is het hoog tijd voor zon, zee en strand! Zo kan je op het eiland snorkelen en kan je tropische vissen en zelfs zee schildpadden voor de kust van klein Curacao vinden, dit is dan ook de favoriete activiteit onder de eilandbezoekers.

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!