Klein Curacao de parel midden in het Caribisch gebied!

20/03/2021
|
204
Klein Curacao

Klein Curacao is alleen te omschrijven als een parel midden in de Caribische zee. Klein Curacao heeft een van de blauwste zeeën ter wereld en parelwitte stranden. Klein Curacao heeft slecht een oppervlakte van drie vierkante kilometer en is daarom vernoemd naar haar grote broer Curacao. Klein Curacao ligt slechts op tien kilometer afstand van Curacao. Klein Curacao is een onbewoond rotsachtig eilandje. Door het rotsachtige landschap moet je geen wuivende palmbomen of andere tropische planten verwachten. Omdat het onbewoond is heeft Klein Curacao ook geen infrastructuur, winkels of restaurants het heeft enkele een aantal hutten en een oude verlaten vuurtoren. hierdoor maakt Klein Curacao wel een indruk op je omdat het eilandje wel prachtig is met haar azuurblauwe zee, parelwitte stranden en de geschiedenis van het eiland maakt het een trip die je niet snel zal vergeten! In deze blog geven we je een aantal tips wat je kan doen als je klein Curacao bezoekt.

De bezienswaardigheden op klein Curacao

In het verleden hebben er nogal wat scheepsbreuken plaats gevonden op klein Curacao. Zo is er in 2017 een klein Frans zeiljacht gestrand, doordat ze het eiland te laten zagen en het niet meer konden ontwijken. In de jaren tachtig is de Maria Bianca Guidesman een olietanker gestrand op klein Curacao. Deze boten zijn nooit weggehaald en liggen nog altijd aan de kust van klein Curacao. Deze oude roestende boten trekken tegenwoordig veel toeristen. Tot slot de grote oude vuurtoren van klein Curacao. Als je het eiland nadert steekt de oude vuurtoren boven alles uit en is het eerste wat je opvalt. De vuurtoren is in de 19e eeuw gebouwd om schepen te waarschuwen dat ze een eiland naderen. Vlak na de bouw heeft een orkaan de vuurtoren echter verwoest en is deze in de jaren erna weer twee keer opnieuw opgebouwd.

Gerelateerd nieuws  Verschillende soorten gas aanstekers

Wat je nog meer kan doen op het eiland

Klein Curacao is zoals al eerder gezegd niet heel groot er is naast de bezienswaardigheden niet veel te doen, maar voor een aantal uur krijg je de dag wel om. Als je de bezienswaardigheden gezien hebt is het hoog tijd voor zon, zee en strand! Zo kan je op het eiland snorkelen en kan je tropische vissen en zelfs zee schildpadden voor de kust van klein Curacao vinden, dit is dan ook de favoriete activiteit onder de eilandbezoekers.

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

Mooie feestzalen in Limburg

|
Lifestyle

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!