Een verkeerde manier van ademhalen

11/02/2021
|
106
diep ademhalen

Ademhalen is iets wat we vanaf kleins af aan al leren. Dat is vrij logisch want zonder goed adem te halen zou je niet kunnen leven. We gaan er daardoor al snel van uit dat we op een juiste manier ademhalen omdat we dit al ons hele leven doen. Is dit het geval of doen we dit toch fout en zorgt dit ervoor dat we teveel schadelijke stoffen binnenkrijgen via de lucht?

Haal minder diep adem

Er wordt wel eens gezegd dat diep inademen goed voor je is en je zo voldoende zuurstof binnen te krijgen. Wat blijkt? Dit is helemaal niet goed voor je en kan ervoor zorgen dat er teveel schadelijke stoffen in je lichaam komen. Te diep ademhalen zorgt er tevens voor dat er niet genoeg zuurstof binnen komt voor je hersenen, lever, nieren en andere belangrijke organen. Bij te diep inademen verdwijnt namelijk het uiterst belangrijke koolzuurgas en dat kan zeer vervelende gevolgen hebben. we hebben namelijk een bepaald percentage van dit gas nodig om de zuurstof goed af te kunnen geven aan de cellen in onze organen en spieren. Het gevolg hiervan is dat het lichaam de uitstromingskanalen van zuurstofgas gaat vernauwen. Hierdoor raakt je neus verstopt en vernauwen bronchiën en bepaalde bloedvaten. Indien hier geen verandering in komt kan er sclerose van weefsels en bloedvaten ontwikkeld worden.

Gerelateerd nieuws  Shakes, de oplossing om snel af te vallen!

De Buteyko methode helpt met het verstellen van een verstoord evenwicht

Diepe ademhaling kan dus vervelende gevolgen hebben voor de uitstromingskanalen van bepaalde organen in je lichaam. Buiten dit , kan diep ademhalen ervoor zorgen dat er een verstoring optreed van ph waarde in je lichaam. Om deze verstoring te compenseren gaat je lichaam ongewild de activiteit van enzymen en vitaminen in het lichaam veranderen. Uiteindelijk kan dit zorgen voor een verstoring in stofwisseling, daling in weerstand en verzwakking van het immuunsysteem. Dit kan tot gevolg hebben dat je makkelijk vatbaarder wordt voor verkoudheid of bepaalde allergieën. Buteyko methode en de toepassing ervan zorgt ervoor  dat de ademhaling wordt teruggebracht in gezonde vorm. Dit zorgt er tevens voor dat negatieve gevolgen van diepe ademhaling kunnen worden voorkomen.

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je goed voor je darmen?

|
Gezondheid

Wat kun je doen tegen veroudering rondom je mond en lippen?

|
Diensten, Gezondheid

Waarom zou ik naar de sportschool gaan?

|
Gezondheid, Lifestyle

Manieren om gezonder te leven

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!