Een verkeerde manier van ademhalen

11/02/2021
|
182
diep ademhalen

Ademhalen is iets wat we vanaf kleins af aan al leren. Dat is vrij logisch want zonder goed adem te halen zou je niet kunnen leven. We gaan er daardoor al snel van uit dat we op een juiste manier ademhalen omdat we dit al ons hele leven doen. Is dit het geval of doen we dit toch fout en zorgt dit ervoor dat we teveel schadelijke stoffen binnenkrijgen via de lucht?

Haal minder diep adem

Er wordt wel eens gezegd dat diep inademen goed voor je is en je zo voldoende zuurstof binnen te krijgen. Wat blijkt? Dit is helemaal niet goed voor je en kan ervoor zorgen dat er teveel schadelijke stoffen in je lichaam komen. Te diep ademhalen zorgt er tevens voor dat er niet genoeg zuurstof binnen komt voor je hersenen, lever, nieren en andere belangrijke organen. Bij te diep inademen verdwijnt namelijk het uiterst belangrijke koolzuurgas en dat kan zeer vervelende gevolgen hebben. we hebben namelijk een bepaald percentage van dit gas nodig om de zuurstof goed af te kunnen geven aan de cellen in onze organen en spieren. Het gevolg hiervan is dat het lichaam de uitstromingskanalen van zuurstofgas gaat vernauwen. Hierdoor raakt je neus verstopt en vernauwen bronchiën en bepaalde bloedvaten. Indien hier geen verandering in komt kan er sclerose van weefsels en bloedvaten ontwikkeld worden.

Gerelateerd nieuws  E-liquids gezonder dan tabak

De Buteyko methode helpt met het verstellen van een verstoord evenwicht

Diepe ademhaling kan dus vervelende gevolgen hebben voor de uitstromingskanalen van bepaalde organen in je lichaam. Buiten dit , kan diep ademhalen ervoor zorgen dat er een verstoring optreed van ph waarde in je lichaam. Om deze verstoring te compenseren gaat je lichaam ongewild de activiteit van enzymen en vitaminen in het lichaam veranderen. Uiteindelijk kan dit zorgen voor een verstoring in stofwisseling, daling in weerstand en verzwakking van het immuunsysteem. Dit kan tot gevolg hebben dat je makkelijk vatbaarder wordt voor verkoudheid of bepaalde allergieën. Buteyko methode en de toepassing ervan zorgt ervoor  dat de ademhaling wordt teruggebracht in gezonde vorm. Dit zorgt er tevens voor dat negatieve gevolgen van diepe ademhaling kunnen worden voorkomen.

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid

Zorgverzekering en mentale gezondheid

|
Gezondheid

Hoe medicijnen worden vervoerd

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!