Ecuador en haar rijke geschiedenis

15/06/2021
|
195
plaids

Ecuador is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika met ongeveer evenveel inwoners als Nederland. Echter is de bevolkingsdichtheid een stuk minder groot, daar de oppervlakte van het land meer dan 6 keer dat van Nederland bedraagt. Ecuador staat natuurlijk bekend om de Inca’s die zich er in de 15e eeuw vestigden. Echter bestonden er voor die tijd al veel verschillende indiaanse culturen in het land. Uiteindelijk zetten de Spanjaarden begin 16e eeuw ook voet aan land in Ecuador. Door alle verschillende invloeden heeft het land een rijke historie én cultuur.

Ecuador beschikt over vier verschillende zones. Deze zijn het kustgebied (Costa), de Andes (Sierra), het Amazonebekken (Oriente) en de Galapagoseilanden. In het kustgebied wordt voornamelijk landbouw beoefend. In de Andes liggen de 3 grootste steden. In het oosten van het land bevindt zich de Amazone, waar het tropisch warm is. Tot slot worden de Galapagoseilanden ook onder Ecuador gerekend. Deze eilanden herbergen een unieke flora en fauna.

Ecuador tegenwoordig

Tegenwoordig beschikt Ecuador over vele oude tradities, die nog door veel inwoners beoefend worden. Daarnaast zul je zien dat er nog veel authentieke producten geproduceerd worden. Zo zijn er veel alpaca’s in het land te vinden, een soort van lama. Hiervan wordt veel wol gebruikt voor lokale kleding. Denk hierbij aan poncho’s, plaids en shawls. De plaids zijn vaak kleurrijk en er staan vaak klassieke symbolen op. Hierdoor krijg je dat echte Peruaanse gevoel wanneer je zulke kledij draagt.

Gerelateerd nieuws  Onbeperkt tv kijken

Naast traditionele kleding, staat Ecuador er ook bekend om dat ze veel bijzondere producten produceren. Deze producten kunnen niet in elk land ter wereld gegroeid worden. Denk hierbij aan avocado’s, koffie en chocolade. Bijna al deze producten worden aan de kust verbouwd, daar zich daar de vruchtbaarste grond bevindt. De hoofdstad Quito bevindt zich echter op een hoogte van maar liefst 2500 meter.

Producten van Ecuafina

Ecuafina is een Nederlands bedrijf dat rechtstreeks authentieke producten uit Ecuador importeert. Meerdere malen per jaar bezoekt de oprichtster van Ecuafina het land Ecuador. Daar gaat ze langs verschillende Quichua stammen in het Andes-gebergte en andere lokale producten. Telkens weer op zoek naar traditionele, authentieke, mooie, nieuwe en verrassende producten.

ecuafina

Recent

Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

04/04/2024

Alles wat je moet weten over de ziektewet

28/03/2024

Zorgverzekering en mentale gezondheid

27/03/2024

Zo maak je je website optimaal responsive

19/03/2024

Ken je deze sporten al?

16/03/2024

Meer in deze categorie

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle

Een leerzaam dagje Den Haag met de klas

|
Lifestyle

Makkelijke tips die je huis een luxe uitstraling geven

|
Lifestyle, Wonen

Het gebruik van softdrugs in Nederland

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!