Ecuador en haar rijke geschiedenis

15/06/2021
|
65
plaids

Ecuador is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika met ongeveer evenveel inwoners als Nederland. Echter is de bevolkingsdichtheid een stuk minder groot, daar de oppervlakte van het land meer dan 6 keer dat van Nederland bedraagt. Ecuador staat natuurlijk bekend om de Inca’s die zich er in de 15e eeuw vestigden. Echter bestonden er voor die tijd al veel verschillende indiaanse culturen in het land. Uiteindelijk zetten de Spanjaarden begin 16e eeuw ook voet aan land in Ecuador. Door alle verschillende invloeden heeft het land een rijke historie én cultuur.

Ecuador beschikt over vier verschillende zones. Deze zijn het kustgebied (Costa), de Andes (Sierra), het Amazonebekken (Oriente) en de Galapagoseilanden. In het kustgebied wordt voornamelijk landbouw beoefend. In de Andes liggen de 3 grootste steden. In het oosten van het land bevindt zich de Amazone, waar het tropisch warm is. Tot slot worden de Galapagoseilanden ook onder Ecuador gerekend. Deze eilanden herbergen een unieke flora en fauna.

Ecuador tegenwoordig

Tegenwoordig beschikt Ecuador over vele oude tradities, die nog door veel inwoners beoefend worden. Daarnaast zul je zien dat er nog veel authentieke producten geproduceerd worden. Zo zijn er veel alpaca’s in het land te vinden, een soort van lama. Hiervan wordt veel wol gebruikt voor lokale kleding. Denk hierbij aan poncho’s, plaids en shawls. De plaids zijn vaak kleurrijk en er staan vaak klassieke symbolen op. Hierdoor krijg je dat echte Peruaanse gevoel wanneer je zulke kledij draagt.

Gerelateerd nieuws  De prachtige bossen van de Ardennen

Naast traditionele kleding, staat Ecuador er ook bekend om dat ze veel bijzondere producten produceren. Deze producten kunnen niet in elk land ter wereld gegroeid worden. Denk hierbij aan avocado’s, koffie en chocolade. Bijna al deze producten worden aan de kust verbouwd, daar zich daar de vruchtbaarste grond bevindt. De hoofdstad Quito bevindt zich echter op een hoogte van maar liefst 2500 meter.

Producten van Ecuafina

Ecuafina is een Nederlands bedrijf dat rechtstreeks authentieke producten uit Ecuador importeert. Meerdere malen per jaar bezoekt de oprichtster van Ecuafina het land Ecuador. Daar gaat ze langs verschillende Quichua stammen in het Andes-gebergte en andere lokale producten. Telkens weer op zoek naar traditionele, authentieke, mooie, nieuwe en verrassende producten.

ecuafina

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!