Digitale hulp als je werkt met gevaarlijke stoffen

07/02/2023
|
250
PIKA

Als je werkt met gevaarlijke stoffen, dan is het uiteraard belangrijk dat er extra veilig gewerkt kan worden. Dit is natuurlijk belangrijk, want als er met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, moet iedereen op een veilige manier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Digitalisering

We leven in een tijd waarin alles steeds meer digitaal wordt zoals bijvoorbeeld: het online bestellen van boodschappen, online reserveren bij een restaurant, het online laten maken van een pasfoto, etc. Digitalisering zorgt er over het algemeen voor dat bepaalde processen geautomatiseerd worden, het zorgt voor een betere informatie uitwisseling, meer efficiëntie en strengere reguleringen. Dit zal uiteindelijk zorgen tot meer veiligheid in heel veel situaties waar veel digitale innovaties gebruikt worden. Om veiligheid te creëren op de werkvloer kan dit ook niet achter blijven. In sectoren waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, is dit vooral heel erg van belang. Je belangrijkste zorg is natuurlijk de veiligheid van je medewerkers en ook je klanten.

Productinformatiekaart (PIKA)

Het bedrijf PIKA heeft een manier gevonden om het werken met gevaarlijke stoffen nog veiliger te maken. Met hun productinformatiekaart op het PIKA-platform wordt alle veiligheidsrelevante productinformatie overzichtelijk. Door dit systeem wordt alle gevareninformatie efficiënt overgebracht naar jouw team en creëer je een extra veilige werkomgeving.

Gerelateerd nieuws  Hoe houd je je medewerkers gezond

Wat doet het precies

Als het fout gaat, kan het werken met gevaarlijke stoffen hele ernstige gevolgen hebben. Met behulp van een PIKA wordt er meteen duidelijk gemaakt welke producten op de werkvloer gebruikt worden en wat het potentiële gevaar is van bepaalde producten die gebruikt worden. Omdat alles digitaal gaat via deze PIKA voor gevaarlijke stoffen, heb je altijd alle actuele gegevens bij de hand van de producten die op de werkvloer aanwezig zijn. Je hoeft dus niet meer een hele lange tijd te zoeken in verschillende documenten om deze informatie te verkrijgen. Wil je als bedrijf innoveren op digitaal niveau en gevaren informatie, dan is PIKA onmisbaar. Je kunt digitaal en met één blik alle informatie verkrijgen met betrekking tot gevaarlijke stoffen.

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

De leukste woonprogramma's op tv

|
Algemeen

Hoe kies je de juiste smartphone?

|
Algemeen

Wat houdt een geneeskundestudie in?

|
Algemeen

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

|
Algemeen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!