De waterontharder een magisch middeltje?

10/02/2021
|
197
waterontharder

Kan een waterontharder schadelijke stoffen uit het leidingwater filteren? Bij verschillende bedrijven is het mogelijk om deze te kopen. Deze filteren kalkdeeltjes en magnesiumdeeltjes uit het binnenkomende water. Het is mogelijk om een magnetische ontharder te kopen, deze is een stuk goedkoper in vergelijking met andere mechanische en elektronische ontharders. Een waterontharder zijn kunsthars bolletjes. Aan deze bolletjes blijft het kalk en magnesium ‘plakken’. Hierdoor wordt het kalk en magnesium uit het water verwijderd. Kalk brengt verschillende nadelen met zich mee. Ook heeft het nadelen voor je gezondheid. Hieronder worden de nadelen van kalk, de kosten van een ontharder en tips voor een ontharder beschreven.

Tips voor een waterontharder

Zorg dat er genoeg onthardingszout in de machine zit. Dit zout moet zelf bijgevuld worden om het aantal weken. Laat je hierover inlichten door je monteur. De aanschaf van een ontharder is misschien prijzig, maar als je er goed voor zorgt (door elk jaar schoon te laten maken) kunnen ze heel lang mee.

Kosten ontharders

Er zijn verschillende soorten ontharder, zo zijn er met een magneet. De kosten hiervoor vallen mee. Helaas zijn de kosten van een waterontharder zonder magneet erg hoog. Denk hierbij aan de mechanische ontharder en elektronische ontharder. Bij de kosten moet je ook rekening houden met de aanschafprijs, de installatiekosten en het onderhoud van een monteur. Meerdere websites geven over verschillende waterontharders uitleg en geven hierbij ook de kosten weer.

Gerelateerd nieuws  Geld besparen

De nadelen van kalk

Er zitten meerdere voordelen aan het gebruik van een waterontharder. Als je geen ontharder gebruikt ontstaat er kalk binnen je huishouden. Kalk tast je beschermende laagje vet aan, waardoor je huid rood of ruw wordt. In de extreme gevallen kan er zelfs eczeem ontstaan. Het kan voorkomen dat je dubbel zo veel wasmiddel gebruikt. Kalk gaat de werking van zeep, wasmiddel, wasverzachter en sommige anderen reinigers tegen. Het kan voorkomen dat je hierdoor onnodig veel schoonmaakproducten gebruikt of je oppervlaktes toch schoon te krijgen. Door kalk kunnen leidingen en kranen dicht slibben. Als er kalk ontstaat in je leidingen kan het de diameter verkleinen. Dit kan ervoor zorgen dat de waterdruk lager wordt. Ook is kalk gevaarlijk voor je witgoed.

 

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

5 tips om je huis te verduurzamen

|
Wonen

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

|
Wonen

Je woning verduurzamen: zo doe je dat!

|
Wonen

Waarom wonen in Veldhoven?

|
Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!