Aan het begin van elke zomer zie je de opblaasbare spa’s weer met grote aantallen voorbij komen. De een nog uitgebreider dan de andere. Tegenwoordig worden de spa’s ook al in de lente en in de herfst verkocht omdat ze dan ook te gebruiken zijn. Misschien ben jij ook wel aan het twijfelen om een opblaasbare spa te gaan kopen, maar weer je niet zo goed of dit wel bij jou past en waar je op moet letten. Om je daar mee te helpen hebben wij een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Een opblaasbare spa

Als eerste is het slim om goed te kijken wat een opblaasbare spa precies inhoudt. Het is namelijk lang niet hetzelfde als een opblaasbaar zwembad. Een spa is gericht op ontspanning. De opblaasbare spa’s zijn zo populair door hun goede kwaliteit in verhouding tot de betaalbaarheid. Een aantal jaar geleden kon je alleen maar complete spa’s kopen die vast in je huis of tuin geplaatst moesten worden. Deze zijn erg duur en voor veel mensen was dit de investering niet waard. Met de komst van de opblaasbare spa is het toch ineens een stuk aantrekkelijker geworden om een spa in de tuin te zetten. Voor een paar honderd euro kan jij er ook al een in de tuin hebben staan.

Voordelen

Het eerste voordeel hebben we eigenlijk al besproken. Het is veel voordeliger om een opblaasbare spa te kopen dan een complete spa. Daarnaast kan je een opblaasbare spa ook nog eens verplaatsen en kan deze in tijden dat je hem niet gebruikt makkelijk opgeborgen worden. Daarnaast past hij ook in kleinere tuinen. Daarnaast is een opblaasbare spa goed geïsoleerd door de dikke wand van lucht die er om heen zit.

Nadelen

Het is natuurlijk een opblaasbare spa dus de kans bestaat dat deze kapot gaat. Hierdoor is de levensduur ook lager dan bij een gewone spa. Daarnaast is het natuurlijk niet zo geavanceerd als een gewone spa. Hierdoor duurt het langer om op te warmen, zitten er meestal minder functies op en is het comfort level is veel lager.