De zuurzak is een tropische vrucht die meerdere resultaten behaald op gebied van lichamelijk verbeteringen. Er zijn veel verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar de positieve effecten van bos zuurzak gedaan. Zo zijn ze erachter gekomen dat de werking van acetogeninen in de vrucht kanker bestrijdend zijn. Echter zijn deze onderzoeken alleen op dieren of kankercellijnen gedaan. Het onderzoek op mensen kan niet omdat dokters niet een patiënt geen chemo kunnen geven en in plaats daarvan alleen een bos zuurzak. Dit is waarom er nog geen onderzoek op mensen gedaan kan worden volgens de wetenschappers. Benieuwd naar de andere lichamelijke kwaaltjes die zuurzak tegen gaat? Lees dan gerust verder!

 

Zuurzak en uw gezondheid

Bos zuurzak zorgt ervoor dat uw alvleesklier meer insuline gaat aanmaken. Dat houd in dat mensen die insuline te weinig maken of bijvoorbeeld diabetes hebben gerust zuurzak kunnen eten. Dit helpt namelijk ook enorm bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Daarnaast werkt zuurzak ook tegen aderverkalking. Hart en vaatziektes komen sneller voor bij aderverkalking. Bij aderverkalking worden de aderen steeds nauwer doordat de bloedvatwanden steeds hechter worden. Zuurzak werkt volgens wetenschappelijk onderzoek lever beschermend. Wat de geneeskrachtige eigenschappen betreft, is er weinig bekend over de vrucht zelf. Voor uitwendig gebruik zijn er verschillende manieren om het fruit te gebruiken. Vermengt met water en wrijf het over je voeten en handen. Dit zorgt ervoor dat zweet op handen en voeten wordt verminderd. Daarnaast wordt de onrijpe vrucht gemalen, gemengd met water, olie en azijn en als pleister op de ontstoken gewrichten aangebracht. Bovendien worden de bloembladeren gebruikt in theemixen. Gedroogde zuurzak bloemen worden volgens Javaanse traditie gedronken tegen hartritmestoornissen na een hartaanval.

 

Zuurzak baden en stoombaden

De bladeren van zuurzak bevatten veel belangrijke stoffen die uw gezondheid bevorderen. Deze bladeren kunnen daarnaast op veel verschillende manieren gebruikt worden. Zo kan er van zuurzak bladeren thee gemaakt worden, maar ook baden of stoombaden. Zo worden zuurzak bladeren in combinatie met mango bladeren gebruikt om een bad te maken tegen koorts. In Suriname geloven ze ook dat wanneer u een kruiden bad voor baby’s maakt deze bescherming bied voor het kwaad. Daarnaast zou een baby eerder kruipen als het regelmatig zo´n bad neemt. Bovendien zou het goed werken tegen krampjes en baby´s die teveel huilen.

 

bos zuurzak

Lees ook:  Tips voor een positieve zwangerschap