De kwaaltjes die zuurzak tegengaat

12/06/2021
|
91
bos zuurzak

De zuurzak is een tropische vrucht die meerdere resultaten behaald op gebied van lichamelijk verbeteringen. Er zijn veel verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar de positieve effecten van bos zuurzak gedaan. Zo zijn ze erachter gekomen dat de werking van acetogeninen in de vrucht kanker bestrijdend zijn. Echter zijn deze onderzoeken alleen op dieren of kankercellijnen gedaan. Het onderzoek op mensen kan niet omdat dokters niet een patiënt geen chemo kunnen geven en in plaats daarvan alleen een bos zuurzak. Dit is waarom er nog geen onderzoek op mensen gedaan kan worden volgens de wetenschappers. Benieuwd naar de andere lichamelijke kwaaltjes die zuurzak tegen gaat? Lees dan gerust verder!

 

Zuurzak en uw gezondheid

Bos zuurzak zorgt ervoor dat uw alvleesklier meer insuline gaat aanmaken. Dat houd in dat mensen die insuline te weinig maken of bijvoorbeeld diabetes hebben gerust zuurzak kunnen eten. Dit helpt namelijk ook enorm bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Daarnaast werkt zuurzak ook tegen aderverkalking. Hart en vaatziektes komen sneller voor bij aderverkalking. Bij aderverkalking worden de aderen steeds nauwer doordat de bloedvatwanden steeds hechter worden. Zuurzak werkt volgens wetenschappelijk onderzoek lever beschermend. Wat de geneeskrachtige eigenschappen betreft, is er weinig bekend over de vrucht zelf. Voor uitwendig gebruik zijn er verschillende manieren om het fruit te gebruiken. Vermengt met water en wrijf het over je voeten en handen. Dit zorgt ervoor dat zweet op handen en voeten wordt verminderd. Daarnaast wordt de onrijpe vrucht gemalen, gemengd met water, olie en azijn en als pleister op de ontstoken gewrichten aangebracht. Bovendien worden de bloembladeren gebruikt in theemixen. Gedroogde zuurzak bloemen worden volgens Javaanse traditie gedronken tegen hartritmestoornissen na een hartaanval.

Gerelateerd nieuws  Handige hulpmiddelen voor ouderen

 

Zuurzak baden en stoombaden

De bladeren van zuurzak bevatten veel belangrijke stoffen die uw gezondheid bevorderen. Deze bladeren kunnen daarnaast op veel verschillende manieren gebruikt worden. Zo kan er van zuurzak bladeren thee gemaakt worden, maar ook baden of stoombaden. Zo worden zuurzak bladeren in combinatie met mango bladeren gebruikt om een bad te maken tegen koorts. In Suriname geloven ze ook dat wanneer u een kruiden bad voor baby’s maakt deze bescherming bied voor het kwaad. Daarnaast zou een baby eerder kruipen als het regelmatig zo´n bad neemt. Bovendien zou het goed werken tegen krampjes en baby´s die teveel huilen.

 

bos zuurzak

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Wat kun je doen tegen veroudering rondom je mond en lippen?

|
Diensten, Gezondheid

Waarom zou ik naar de sportschool gaan?

|
Gezondheid, Lifestyle

Manieren om gezonder te leven

|
Gezondheid

Hoe creëer je een thuis gym?

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!