De geschiedenis van beveiliging met sloten

14/03/2022
|
174
Slotenmaker Zutphen

Het bewaken van een veilige omgeving en alles dat van jou is, is ingeslepen in onze natuur. Het is iets dat je alle soorten dieren uit het hele rijk ziet doen, dus het is ook niet raar dat we als mens al millennia bezig zijn met beveiliging. Nieuwsgierig hoe dat gebeurde voor we een SKG-keurmerk slot op de deur hadden met drie sterren? Hier leggen we kort uit hoe, in chronologische volgorde, we tot de beveiliging van vandaag de dag zijn gekomen.

Puzzels en touwen

Nog ver voor Christus, meer dan 2000 jaar voor het jaar nul, werden als beveiliging ingewikkelde knopen gebruikt. Zo’n knoop was niet zo zeer bedoeld om helemaal niet op te lossen, maar wel om inbraken te vertragen. Overigens gaan we er nooit vanuit dat iets honderd procent anti-inbraak is, maar het altijd vertragend werkt. Dat is dus niet veranderd sinds die tijd. Meer ingenieuze mensen zullen waarschijnlijk ook puzzels hebben bedacht in touwvorm.

Eerste sloten

Eén van de eerste sloten die is gevonden komt uit ongeveer 2000 jaar voor Christus. Gemaakt uit hout had dit slot al houten stiften en een sleutel, dus eigenlijk grotendeels hetzelfde zoals we dat nu kennen! Zo effectief vinden we deze uitvinding dus, hoewel het in al die jaren flink verbeterd is. De sleutel was ook een zware houten sleutel, niet iets dat je makkelijk meenam in je broekzak.

Gerelateerd nieuws  Het effect van werkomgeving op de productiviteit

Slotenmaker Zutphen

Cilindersloten in 1861

De cilindersloten zoals we die nu kennen komen ongeveer uit 1861. De uitvinding stond op naam van Linus Yale, en sinds die tijd wordt er nog steeds veelvuldig gebruikt gemaakt van de versterking voor eigen huis. Yale was een echte doorzetter, hij heeft namelijk ook het hangslot, het combinatieslot, en het brandkastslot op zijn naam staan.

Slotenmaker Zuthpen

Zo lijkt het beroep van slotenmaker Zuthpen opeens een stuk mystieker, nu je weet hoe oud het al is. Wil je ook zeker weten dat je veilig bent, schakel dan slotenmaker Zutphen en collega’s in voor een optimale bescherming. Er is tegenwoordig namelijk meer dan enkel sloten dat ons beschermd. Denk aan anti-inbraakstrips en dievenklauwen bijvoorbeeld, of complete elektronische alarmsystemen! Wat zou Yale daarvan hebben gevonden?

Recent

Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

04/04/2024

Alles wat je moet weten over de ziektewet

28/03/2024

Zorgverzekering en mentale gezondheid

27/03/2024

Zo maak je je website optimaal responsive

19/03/2024

Ken je deze sporten al?

16/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten

Het opbouwen van vertrouwen als sleutel tot klantloyaliteit

|
Diensten

Sneeuwvlokken op de snelweg: hoe jij je auto voorbereid voor de winter

|
Diensten, Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!