Banen in de ICT

23/05/2022
|
188
ict banen

In de ICT zijn er een hele hoop banen. De banen zijn wel een beetje verdeeld over MBO en HBO, het ligt er maar net aan wat je gedaan hebt. Toch maakt dit uiteindelijk niet heel veel uit, want all ICT banen zijn leuk. Je bent geinteresseerd in een baan in de ICT, maar je weet nog niet precies wat je wil. Er zijn daarom in deze blog een aantal banen voor je op een rij gezet. Zo weet je dadelijk hopelijk al iets beter welke baan er bij je past. Er zijn heel veel soortgelijke banen, dus zoek ook vooral nog even verder. Vaak is de functiebeschrijving bij iedere baan net iets anders. Zo kun je bij de ene baan wel denken dat je daar op wil reageren en bij de andere juist niet, terwijl het wel dezelfde functie is. In deze blog staan er een aantal banen voor je op een rij.

 

Applicatieontwerper

Met een MBO kun je applicatieontwerper worden. Dit is een van de vele ICT banen die er zijn. Als je dit gaat doen als beroep dan ben je verantwoordelijk voor het testen, ontwikkelen, onderhouden en het bouwen van applicaties. Vaak worden applicaties gemaakt samen met iemand anders, veelal de klant. Je moet goed inspelen op de wensen van de klant. Vervolgens is het bouwen maar.

Gerelateerd nieuws  De ins- en outs van crypto

 

Multimediavormgever

Ook dit is een van de vele ICT banen. Je zou denken dat dit niet kan met een ICT diploma, maar het kan wel. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van multimediaproducten. Dit zijn allemaal verschillende vormen van media. Deze vormen van media worden vervolgens gecombineerd tot een product. Je product kan variëren van geluid, tot tekst tot gifjes.

 

Portfolio manager

Met ICT kun je ook portfolio manager worden. Hiervoor moet je wel een HBO gedaan hebben. Als portfolio manager houd je je bezig met verschillende ICT projecten in een bedrijf. Je zorgt daarbij dat de communicatie goed verloopt bij ieder project en je stuurt ieder project aan. Je bent dus van A tot Z met meerdere projecten tegelijk bezig. Je bent zichtbaar in het bedrijf en je weet overal vanaf.

ict banen

Recent

Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

04/04/2024

Alles wat je moet weten over de ziektewet

28/03/2024

Zorgverzekering en mentale gezondheid

27/03/2024

Zo maak je je website optimaal responsive

19/03/2024

Ken je deze sporten al?

16/03/2024

Meer in deze categorie

Zo maak je je website optimaal responsive

|
Technologie

Zorg voor een goede USP op je website

|
Technologie

Hoe creëer je een browserextensie

|
Technologie

Sneeuwvlokken op de snelweg: hoe jij je auto voorbereid voor de winter

|
Diensten, Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!