Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

06/09/2021
|
191
advocatenkantoor Eindhoven

Een verzekering die zowel de schade vergoed aan spullen als aan personen. Deze schade is veroorzaakt door een van uw medewerkers.  Een bescherming voor jouw bedrijf en je medewerkers. Schade aan derden wil je natuurlijk als bedrijf netjes kunnen oplossen. Als advocatenkantoor Eindhoven weten we hier genoeg van.

Wanneer bedrijfsaansprakelijkheid advocatenkantoor Eindhoven

Deze verzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden als je zo veel mogelijk risico’s wilt beperken binnen jouw bedrijf. Deze verzekering dien je dan ook af te sluiten wil je hiervoor in aanmerking komen. Door derden aansprakelijk gesteld worden zonder een verzekering is natuurlijk niet fijn als bedrijf of medewerker. Stel er zou iets gebeurd zijn met grote materiële schade of letselschade dan kunnen de kosten hoog zijn. Een advocatenkantoor Eindhoven zou u hierbij uit de brand helpen. Om continuïteit te waarborgen kan deze verzekering zeker helpen. Ga dus na welke risico’s u kunt lopen als bedrijf, maar kijk ook wat de kans is dat een van uw medewerkers risico loopt. Per branche en werktaken verschillen deze risico’s.

Wanneer niet vergoed

Stel één van je medewerkers wordt aansprakelijk gesteld voor een voorval. Wie deze aanspraak tegen jouw werknemer maakt, zal dan de schade van een persoon of van materiële spullen moeten kunnen aantonen. Dit heeft de persoon nodig als bewijs voor de bedrijfsaansprakelijkheid. Echter als dit niet mogelijk is of niet is gebeurd toen het voorval plaats vond, zal de verzekering geen vergoeding hiervoor geven. De schade die deze werknemer gemaakt zou hebben volgens de persoon die aanspraak maakt zal dan niet gedekt worden. Dit is dus de reden waarom bedrijven beter verzekerd kunnen zijn. Meer expertise op dit gebied nodig advocatenkantoor Eindhoven.

Gerelateerd nieuws  Alles wat je nodig hebt om je bruiloft een succes te maken

Verzekering als zzp’er

Ook voor zzp’ers is deze verzekering niet verplicht. Echter is deze wel aan te raden volgens advocatenkantoor Eindhoven. U bent dan als zelfstandige ondernemer gedekt tegen de schade die u aanricht tijdens uw werkzaamheden. Een grote misvatting is dat deze verzekering ook schade dekt voor particulieren. Hiervoor is een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig. Vergis je niet met een andere verzekering voor, namelijk die voor vermogensshade is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Verhuizen zonder stress? Het kan!

|
Diensten

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

|
Diensten

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!