5 schoonmaaktips voor je witte sneakers

20/05/2022
|
323
sneakers in de wasmachine

Witte sneaks zijn tijdloos en makkelijk te onderhouden al wordt dit nog lang niet door iedereen gedaan. Veranderd jouw witte sneaker langzaam in een bruine sneaker? Gebruik dan deze vijf schoonmaaktips.

1. In de was

Het is mogelijk om je sneakers in de wasmachine te wassen. Wanneer je van plan bent om je sneakers in de wasmachine te gooien, zul je er op moeten letten dat ze op een lage temperatuur gewassen worden. De sneakers moeten bovendien in een stoffen zak of kussensloop gewassen worden om direct contact met de wastrommel te vermijden. Je zult verstelt staan van het resultaat!

2. Witte schoenpoets

Wanneer vlekken na de wasbeurt nog steeds zichtbaar zijn, dan zul je ze in moeten smeren met witte schoenpoets. Door de hardnekkige vlekken te bedekken met schoenpoets zien je witte sneakers er al meteen een stuk beter uit. Geen schoenpoets? Geen probleem! Gebruik tandpasta als alternatief. Tandpasta droogt wit op en is daarom ideaal voor de vlekken op jouw witte schoenen.

3. Zeep en spons

Voordat je je schoenen in de wasmachine gooit, kun je ze schoon proberen te maken met de hand. Doormiddel van wat zeep en een sponsje kun je je bruine sneakers al een heel stuk witter maken. Gebruik bij het schoonmaken met een spons altijd de zachte kant om krassen op het leer te voorkomen. Gebruik genoeg zeep om al het vuil los te krijgen van de schoen.

Gerelateerd nieuws  Geld besparen

4. Schoenspray

Spray je schoenen in met schoenspray wanneer je witte sneakers en weer als nieuw uitzien. Schoenspray zorgt voor een onzichtbaar beschermlaagje die ervoor zorg dat vuil makkelijk van je schoen af te vegen is. Spray voor optimale bescherming je schoenen ongeveer een keer per maand in. Laat na het inspuiten je sneakers drogen. Dit dient je laatste stap te zijn in het schoonmaakproces.

5. Nieuwe veters

Wanneer je veters door de wasmachine niet schoon te krijgen zijn, kun je ervoor kiezen om ze met de hand schoon te maken. Gebruik een emmer met warm water en wat wasmiddel om de veters schoon te maken. Zijn de vlekken er niet uit te krijgen of zijn je veters simpelweg gewoon kapot, koop simpelweg een nieuw paar!

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

5 tips om je huis te verduurzamen

|
Wonen

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

|
Wonen

Je woning verduurzamen: zo doe je dat!

|
Wonen

Waarom wonen in Veldhoven?

|
Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!