Zelf je banden vervangen: iedereen kan het!

15/06/2021
|
190
momentsleutel 1/2

De meeste mensen denken dat het ontzettend lastig is om je eigen banden te vervangen. Bijvoorbeeld als je van een zomer naar een winter set wilt gaan. Ook als je een lekke band het is het wel handig als je deze zelf kan vervangen. Een band vervangen is niet moeilijk zolang je maar weet wat je moet doen. Daarnaast is bijna elke auto wel uitgerust met de materialen die je nodig hebt om een band te vervangen. Als je een klapband hebt dan heb je vaak een reservewiel in de auto liggen om toch thuis te komen. Hoe je je band vervangt lees je hier!

Veiligheid staat voorop

Voordat je de band gaat vervangen moet je altijd zorgen dat het veilig is. Vaak heb je een lekke band op een van de meest onmogelijke plekken. Ga dan niet met gevaar voor eigen leven naast je auto zitten. Zoek naar het dichtstbijzijnde rustige plekje. Bijvoorbeeld een parkeerplaats of een tankstation.

Zorg voor goed gereedschap

Als je ergens staat met verder niks om je heen dan zal je wel het gereedschap wat in de auto ligt moeten gebruiken. Dit is vaak net genoeg om de band te kunnen vervangen. Mocht je het jezelf makkelijk willen maken dan kan je zorgen dat je altijd wat extra gereedschap in de auto hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan een goede krik of een momentsleutel 1/2. Een extra setje wielmoeren is ook nooit verkeerd om bij je te hebben.

Gerelateerd nieuws  Belang van kindveiligheid in de verpakkingsindustrie

Je band vervangen

Als je wieldoppen hebt moet je deze als eerste verwijderen. Het makkelijkste is om de auto op een krik te zetten. Zorg dat je een goede harde ondergrond hebt zodat de krik niet wegzakt tijdens het vervangen van de band. Als je auto hoog genoeg van de grond af is kan je de wielmoeren losmaken en het wiel verwijderen. Nu wordt het tijd het reservewiel te plaatsen. Zorg dat de band goed aansluit en draai dan de wielmoeren weer vast. Verwijder vervolgens de krik en draai de wielmoeren nog eens goed aan. Gebruik een momentsleutel als je ze niet kapot wilt draaien. Wieldoppen er terug op en jij bent weer helemaal klaar om op weg te gaan!

momentsleutel 1/2

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

De leukste woonprogramma's op tv

|
Algemeen

Hoe kies je de juiste smartphone?

|
Algemeen

Wat houdt een geneeskundestudie in?

|
Algemeen

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

|
Algemeen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!