Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023
|
423
Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

In de hedendaagse hectische wereld waar stress en drukte vaak de boventoon voeren, wordt het creëren van een oase van rust en welzijn in je eigen woning steeds belangrijker. Een wellness tuin is daarom niet alleen een trend, maar eerder een essentiële toevoeging aan je leefomgeving. Het laat ook een beetje luxe uitstralen. In deze blog duiken we dieper in waarom een wellness tuin een waardevolle investering is voor jouw huiselijk welzijn.

Wat wordt verstaan onder een wellness tuin?

Een wellness tuin is een speciaal ontworpen buitenruimte die is gericht op het bevorderen van fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. Het is meer dan alleen een verzameling planten; het is een doordachte benadering van het creëren van een harmonieuze omgeving. Wat ooit als een luxe werd beschouwd, is nu een groeiende trend. Steeds meer mensen erkennen de waarde van een wellness tuin als een toevluchtsoord voor ontspanning en vernieuwing.

Voordelen wellness tuin

De aanwezigheid van groen, waterpartijen en comfortabele zitplekken in een wellness tuin creëren een rustgevende omgeving. Dit helpt bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Het omringd zijn door natuurlijke elementen zoals planten, bloemen en bomen heeft sowieso positieve effecten op de geestelijke gezondheid. Een wellness tuin moedigt fysieke activiteit aan, zoals zwemmen, mediteren of yoga, wat gunstig is voor de gezondheid. Dit kan helpen bij het verbeteren van de algehele conditie en het verminderen van het risico op gezondheidsproblemen. Een wellness tuin is bovendien vaak ontworpen met aandacht voor esthetiek. Mooie landschapselementen en goed gekozen beplanting dragen bij aan de visuele aantrekkingskracht.

Gerelateerd nieuws  Hoe zorg je voor minder huishoudelijk afval?
wellness tuin

Elementen in wellness tuinen

Wellness tuinen worden veelal door tuinarchitecten voor je ontworpen en aangelegd, waardoor je altijd kunt rekenen op een tuin, die op maat gemaakt is. Typische elementen die je vaker in wellness tuinen echter terug vindt, zijn:

  • Natuurlijke materialen
  • Organische elementen
  • Zwembaden
  • Jacuzzi’s
  • Hottub
  • Sauna’s
  • Buitendouches
  • Zit- en ligplaatsen
  • Eventueel: terrasoverkapping
  • Privacy elementen

De keuze van planten is cruciaal voor het succes van een wellness tuin. Planten met aromatische geuren en rustgevende eigenschappen dragen bij aan de algehele ervaring.

Strakke lijnen zijn de sleutel

Kies voor een minimalistisch ontwerp met eenvoudige lijnen en vormen. Vermijd overmatige decoratie en houd het geheel strak en gestroomlijnd. Creëer symmetrie in de tuin door planten, elementen en meubels in evenwicht te brengen. Symmetrie geeft een gevoel van orde en rust. Gebruik consistent dezelfde materialen voor bestrating, meubilair en decoratieve elementen. Denk aan strakke tegels, moderne houtsoorten en rustige kleuren zoals grijstinten en natuurlijke kleuren.

Eenheid in kleuren

Mensen worden bovendien beïnvloed door kleuren. Kleuren kunnen bewust of onbewust onze stemming bepalen. Kies daarom in een wellness tuin voor kleuren als blauw, groen of paard. Dit zijn rustgevende kleuren, die een ruimte kalmte en harmonie geven.

Wil je meer blogs lezen over wonen? Lees dan ook eens deze blog over de veiligheid van je woning verhogen of dit artikel over waarom een veranda een toevoeging is aan een huis.

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

5 tips om je huis te verduurzamen

|
Wonen

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

|
Wonen

Je woning verduurzamen: zo doe je dat!

|
Wonen

Waarom wonen in Veldhoven?

|
Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!