Welke voordelen heeft buiten vergaderen?

12/02/2021
|
184
buiten vergaderen

Even weg achter je bureau, weg uit je bekende omgeving en gewoon even totaal iets nieuws om je gedachtes wakker te schudden. Steeds meer wordt er gekozen om buiten te vergaderen. Het lijkt wel of we juist zoeken naar een plek waar we totale rust hebben en geen afleiding van telefoons, computers of zelfs collega’s. We gaan naar een vergaderplek buiten om ook echt te vergaderen. Maar waarom doen we dit toch massaal?

3 voordelen van het buiten vergaderen

Het buiten vergaderen brengt verschillende voordelen met zich mee. In dit artikel zullen we inzoomen op de volgende:

  • Teambuilding
  • Nieuwe omgeving
  • Geen afleiding

Teambuilding

Wanneer je buiten de deur gaat vergaderen doe je dit niet alleen. Meestal combineren bedrijven een brainstormsessie met een gezamenlijke lunch of diner. Bij sommige bedrijven wordt er zelfs een heel weekend van gemaakt. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je wilt. Mocht je willen focussen op teambuilding probeer dan ook voor wat ontspanning en een positieve sfeer te zorgen.

Nieuwe omgeving

Buiten vergaderen is wel alleen leuk bij mooi weer, en nog leuker wanneer je je in een inspirerende omgeving bevindt. Zoek daarom goed naar de juiste plek die past bij jullie vergadering. Mocht je bijvoorbeeld een vergadering houden gericht op de verjonging van je organisatie zorg dan ook dat je op een hippe plek afspreekt. Als je een serieuzer onderwerp wilt aanstippen is het vaak prettiger om op een rustige omgeving af te spreken. In de pauze kun je dan gelijk genieten van een ontspannende wandeling door het groen.

Gerelateerd nieuws  Is je huis isoleren verplicht

buiten vergaderen

Geen afleiding

Misschien wel het grootste voordeel aan vergaderen buiten de deur: rust, stilte en geen afleiding! Wanneer je jouw telefoon uit laat en je laptop dicht geklapt zul je niet snel worden afgeleid door externe factoren en kun je gewoon ff lekker bezig zijn met je collega’s. Wanneer je op kantoor vergaderd blijft het toch verleidelijk om even weg te lopen als je gebeld wordt of om in de pauze alsnog te werken.Geen afleiding komt niet alleen ten goede van jouw concentratie, maar ook voor de input van de vergadering.

Nog nooit buiten vergaderd? Probeer het eens!

 

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

De leukste woonprogramma's op tv

|
Algemeen

Hoe kies je de juiste smartphone?

|
Algemeen

Wat houdt een geneeskundestudie in?

|
Algemeen

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

|
Algemeen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!