Welke kerstboom past het best bij jou?

17/09/2021
|
177
pop-up kerstbomen

Waar komen de kerstbomen vandaan?

Elk jaar opnieuw heeft iedereen er wel weer één staan; een kerstboom. Maar waar komt het nou eigenlijk vandaan dat wij elk jaar in onze woonkamers kerstbomen hebben staan? De kerst boom komt uit de cultuur van de Germanen. Tijdens Germaanse tradities werden groene takken en bomen gebruikt als symbool voor goddelijkheid en vruchtbaarheid. Waarom dan de dennenboom? De dennenboom was de enige boom die zijn groene kleur behield en niet hun bladeren verloor. Het liet ook het begin van de lente zien. Vandaar de keuze voor de wereldberoemde denneboom. Later werden de kerstbomen gebruikt tijdens christelijke feesten in Oost-Europa in de late middeleeuwen en zetten wij deze traditie voort.

Welke soorten kerstbomen heb je?

Je hebt verschillende soorten kerstbomen die je in je woonkamer kan zetten. Je hebt natuurlijk de echte kerstboom; een spar of een nordmann. Deze variant is natuurlijke volgens de echte traditie. Je kan dan kiezen uit verschillende soorten sparrenen nordmannen door te kijken welke het beste bij jouw past. De ene heeft andere kleur naalden, de andere heeft een sterkere of uniekere geur en de één vallen de naalden sneller uit dan de ander. Hier kan je je in verdiepen en zo de juiste keuze maken welke kerstboom het beste bij jou past.

Gerelateerd nieuws  Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

Daarnaast heb je de neppe kerstboom. Deze zijn gemaakt voor mensen die niet tegen de geur kunnen, hekel hebben aan de uitvallende naalden of simpelweg geen zin hebben om elk jaar de perfecte kerstboom te zoeken. De neppe kerstboom heb je ook in verschillende kleuren en maten. De meest populaire blijft natuurlijk gewoon de groene kleur om hem zo identiek mogelijk te houden aan een echte kerstboom.

Een opvolger van de neppe kerstboom is de pop up kerstboom. Dit is een kerstboom die binnen een minuut helemaal in elkaar gezet is en tegelijkertijd ook al versierd is. Deze kerstbomen bestaan uit delen die je gemakkelijk in elkaar kan klikken. Deze delen zijn ook al van te voren versierd, waardoor het je ontzorgt van deze taak. Deze pop-up kerstbomen zijn in verschillende soorten, maten en versieringen te bestellen bij kerstverlichting.nl, dé nummer 1 webshop voor kerstverlichting en kerstdecoratie.

Tegenwoordig zijn er ook houten kerstbomen. Deze worden steeds populairder in de woonkamers. Dit, omdat ze er stijlvol en trendy uitzien en geen uitvallende naalden hebben. Je hebt ze ook in verschillende maten en soorten hout, waardoor ze perfect in je woonkamer kunnen passen.

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je de juiste smartphone?

|
Algemeen

Wat houdt een geneeskundestudie in?

|
Algemeen

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

|
Algemeen

Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

|
Algemeen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!