Wat komt kijken bij een VOG aanvragen?

26/03/2021
|
186
vog aanvraagformulier

Wanneer je een strafblad hebt kan dit gevolgen hebben voor je VOG. VOG staat letterlijk voor verklaring omtrent het gedrag. Dit is eigenlijk een bewijs van goed gedrag. Elke werkgever kan zo’n verklaring aanvragen als zij dit nodig vinden. Uit de verklaring moet blijken dat de werknemer zijn gedrag in het verleden geen dreigement oplevert bij zijn/haar toekomstige werk. Bijvoorbeeld een strafblad met betrekking op rijden onder invloed is voor een buschauffeur relevant, maar niet voor een onderwijzer. Een VOG wordt altijd uit de naam van de minister afgegeven. Een VOG kan echter ook geweigerd worden, dit gebeurd wanneer het strafbaar feit herhaaldelijk voorgekomen is. Dit kan echter ook voorkomen als het strafbare feit direct te maken heeft met het doel waarvoor de verklaring aangevraagd is (bijvoorbeeld een veroordeelde kindermisbruiker die meester wilt worden op een basisschool). Er bestaat ook nog een diepgaander onderzoek genaamd VGB (verklaring van geen bezwaar).

 

Op welke manieren kun je een VOG verkrijgen?

Er zijn 3 manieren om een VOG aan te vragen, maar houd er rekening mee dat de verwerkingstijd van een VOG aanvraag tussen de 1 à 8 weken kan duren. Dit hangt ook af vanaf waar de aanvraag gedaan is. Dit geld ook voor de kosten. Je kan een gratis VOG krijgen bij vrijwilligerswerk, maar bij de meeste gevallen zal je zelf de kosten moeten betalen. Dit bedrag kan tussen de 30 en 45 euro liggen.

  • De gemeente
Gerelateerd nieuws  Meer sales op je website

Een VOG kan via de gemeente aangevraagd worden. Een VOG kunt u nodig hebben voor een bepaalde functie, emigratie of werkvergunning. Bij de gemeente waar u woont zult u een VOG aanvraagformulier moeten invullen. In de meeste gevallen vult de werkgever een groot deel van deze aanvraag in als je een VOG voor een functie nodig hebt. Dan hoef jij je alleen nog te identificeren.

  • Het internet

Online zijn er verschillende bedrijven die een VOG voor u aanvragen. Vroeger kon dit alleen als uw toekomstige werkgever dit gedaan had. Hieruit volgde een aanvraagcode waarmee u uw gegevens kan controleren. Als alles gecheckt was kan de aanvraag betaald worden.

  • Justis

Wanneer je tijdelijk in Nederland werkt of in het buitenland woont kun je via Justis een VOG aanvragen. Rechtspersonen kunnen ook bij Justis terecht. Rechtspersonen hebben soms een VOG nodig om lid te kunnen worden van een bepaalde brancheorganisatie.

vog aanvraagformulier

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Verhuizen zonder stress? Het kan!

|
Diensten

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

|
Diensten

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!