Wat komt kijken bij een VOG aanvragen?

26/03/2021
|
44
vog aanvraagformulier

Wanneer je een strafblad hebt kan dit gevolgen hebben voor je VOG. VOG staat letterlijk voor verklaring omtrent het gedrag. Dit is eigenlijk een bewijs van goed gedrag. Elke werkgever kan zo’n verklaring aanvragen als zij dit nodig vinden. Uit de verklaring moet blijken dat de werknemer zijn gedrag in het verleden geen dreigement oplevert bij zijn/haar toekomstige werk. Bijvoorbeeld een strafblad met betrekking op rijden onder invloed is voor een buschauffeur relevant, maar niet voor een onderwijzer. Een VOG wordt altijd uit de naam van de minister afgegeven. Een VOG kan echter ook geweigerd worden, dit gebeurd wanneer het strafbaar feit herhaaldelijk voorgekomen is. Dit kan echter ook voorkomen als het strafbare feit direct te maken heeft met het doel waarvoor de verklaring aangevraagd is (bijvoorbeeld een veroordeelde kindermisbruiker die meester wilt worden op een basisschool). Er bestaat ook nog een diepgaander onderzoek genaamd VGB (verklaring van geen bezwaar).

 

Op welke manieren kun je een VOG verkrijgen?

Er zijn 3 manieren om een VOG aan te vragen, maar houd er rekening mee dat de verwerkingstijd van een VOG aanvraag tussen de 1 à 8 weken kan duren. Dit hangt ook af vanaf waar de aanvraag gedaan is. Dit geld ook voor de kosten. Je kan een gratis VOG krijgen bij vrijwilligerswerk, maar bij de meeste gevallen zal je zelf de kosten moeten betalen. Dit bedrag kan tussen de 30 en 45 euro liggen.

  • De gemeente
Gerelateerd nieuws  Een container huren in Hilversum

Een VOG kan via de gemeente aangevraagd worden. Een VOG kunt u nodig hebben voor een bepaalde functie, emigratie of werkvergunning. Bij de gemeente waar u woont zult u een VOG aanvraagformulier moeten invullen. In de meeste gevallen vult de werkgever een groot deel van deze aanvraag in als je een VOG voor een functie nodig hebt. Dan hoef jij je alleen nog te identificeren.

  • Het internet

Online zijn er verschillende bedrijven die een VOG voor u aanvragen. Vroeger kon dit alleen als uw toekomstige werkgever dit gedaan had. Hieruit volgde een aanvraagcode waarmee u uw gegevens kan controleren. Als alles gecheckt was kan de aanvraag betaald worden.

  • Justis

Wanneer je tijdelijk in Nederland werkt of in het buitenland woont kun je via Justis een VOG aanvragen. Rechtspersonen kunnen ook bij Justis terecht. Rechtspersonen hebben soms een VOG nodig om lid te kunnen worden van een bepaalde brancheorganisatie.

vog aanvraagformulier

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Gids voor een meertalige klantenservice

|
Diensten, Technologie

5 Tips voor het optimaliseren van je website content

|
Algemeen, Diensten

Waarom afbeeldingen op jouw website gebruiken?

|
Diensten

Het nut van business coaching

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!