Wat is paddelen voor sport?

22/04/2021
|
198
padel racket

Padel is een raketsport die snel in populariteit aan het groeien is. Padel is een op zichzelf staande sport, maar is een combinatie van van squash en tennis en heeft veel weg van deze sporten. Deze sport is in Zuid-Amerika en Spanje enorm populair aan het worden en begint ook hier in het westen steeds meer aandacht op te eisen. Bij padel speel je in teams van twee tegen elkaar in een veld van 20 bij 10 meter. Dit veld is dan weer omringt door een hekwerk en glazenwanden. Deze sport is dynamisch en erg leuk om te doen, hieronder lees je er meer over.

Hoe werkt padel?

Zoals je hierboven al kort kon lezen is padel een mix van squash en tennis en wordt gespeeld met vier personen verdeeld over twee teams. Een padelbaan is een rechthoekig veld van twintig meter lang en tien meter breed. Het spel wordt gespeeld met een padel racket en een padelbal en het veld bestaat bijna altijd uit een combinatie van glazen wanden en hekwerk. Deze wanden zijn tijdens een potje padel onderdeel van het spel, hierdoor is kracht ook niet zo belangrijk bij padel. Omdat kracht niet belangrijk is kan padel door iedereen gespeeld worden. Dit maakt het een vrij sociale sport omdat je het altijd met vier personen moet spelen. De puntentelling bij padel is hetzelfde als bij tennis. Een potje pedal bestaat uit drie sets en de puntentelling is 15, 30, 40, deuce, advantage en game.

Gerelateerd nieuws  De vier beste barbecue tips

Het padel racket

Een goed padel racket is belangrijk bij deze sport het is hetzelfde als een goed tennis racket. Er zijn honderden soorten padel rackets en soms weet je even niet wat je moet kiezen als je op zoek gaat naar een padel racket. Daarom is het altijd belangrijk om te kijken wat andere padellers gebruiken. Padel is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Er zijn steeds meer mensen die deze sport ontdekken en ervaren hoe leuk deze sport is. Er zijn momenteel zo’n 500 padelbanen in Nederland en dit is op zo’n 200 verschillende locaties. Naar verwachting zal dit in de toekomst alleen maar meer worden. Tennisverenigingen zullen misschien ook de keuze gaan maken om een padelbaan te maken bij hun vereniging.

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Voor- en nadelen van automatisch verpakken

|
Diensten, Technologie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Gids voor een meertalige klantenservice

|
Diensten, Technologie

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!