Wat is een e sigaret?

31/03/2021
|
48
e sigaret

Een e sigaret is de afkorting voor een elektronische sigaret. Deze verdampt een vloeistof bestaande uit verschillende smaakstoffen en andere stoffen. Deze vloeistof in een e sigaret wordt ook wel een e-liquid genoemd. De e-liquid wordt verhit, waardoor er damp ontstaat. Deze damp kan dan door de gebruiker worden geïnhaleerd. In tegenstelling tot een gewone sigaret, bevat de e-liquid van een e sigaret geen tabak. Wel bevat het vaak nicotine en andere schadelijke stoffen die je ook in een sigaret kunt vinden.

Een e sigaret is verkrijgbaar in verschillende modellen en groottes. Wat voor jou de beste keus is, zul je zelf achter moeten komen. Iedereen heeft namelijk zo zijn of haar eigen voorkeuren. Ook zijn er specifieke soorten e-sigaretten, zoals de shishapen. Deze pen bootst de smaak van een waterpijp na. Deze bevat ook geen tabak en vaak ook geen nicotine.

E-sigaret versus gewone sigaret

De laatste jaren hoor je steeds meer tegensprekende verhalen. De een zegt dat een e sigaret veel minder schadelijk is dan een normale sigaret. Anderen zeggen weer dat het even slecht voor de gezondheid is, dan wel niet schadelijker dan een gewone sigaret.

Gerelateerd nieuws  What kind of plant material can be used with a dynavap induction heater?

Wat we wel weten is dat de damp van een e sigaret, net als tabaksrook, schadelijke stoffen bevat. Denk hierbij aan nicotine, aldehyden, glycerol en propyleenglycol. De damp/ rook van een e-sigaret kan voor rokers irritatie veroorzaken aan de luchtwegen, alsmede het beschadigen ervan. Mensen om jou heen kunnen er ook last van ondervinden. Denk aan een geïrriteerde neus, ogen en/ of keel.

Tot nu toe is er al heel wat onderzoek gedaan naar de verschillen tussen een e-sigaret en een gewone sigaret. Bij een e sigaret komen minder schadelijke stoffen vrij en in lagere concentraties. Men denkt dan ook dat deze minder ongezond is dan een normale sigaret. Echter is er nog niets bekend over de gevolgen op de lange termijn en bij structureel gebruik.

Een e sigaret als hulpmiddel

Een e sigaret kan echter wel gebruikt worden als hulpmiddel om te stoppen met roken. Ten eerste is het iets minder schadelijk dan normaal roken. Daarnaast kun je ook het nicotine gehalte in de e-liquids afbouwen naar 0.

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Wat kun je doen tegen veroudering rondom je mond en lippen?

|
Diensten, Gezondheid

Waarom zou ik naar de sportschool gaan?

|
Gezondheid, Lifestyle

Manieren om gezonder te leven

|
Gezondheid

Hoe creëer je een thuis gym?

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!