Wat gebeurt er tijdens een miskraam?

19/05/2022
|
189
zwangerschap kleding

Als je als zwangere vrouw te horen krijgt dat je een miskraam hebt, is heel erg heftig. Het vervelende eraan is dat je meteen erover na moet gaan denken hoe je de baby uit je lichaam wilt verwijderen. De manier waarop de baby wordt verwijderd uit het lichaam ligt aan het stadium waarin de baby zich bevond.

zwangerschap kleding

Mentale zorg

Het is heel erg verdrietig als je een miskraam krijgt, je was je namelijk van tevoren al helemaal voor aan het bereiden voor een baby’tje. Je had al zwangerschap kleding is huis en je had de kamer al klaar. De ouders krijgen een mentale klap als ze te horen krijgen dat de baby helaas is overleden, het is dan ook heel belangrijk dat ze mentale zorg aangeboden krijgen. Een psycholoog kan hun helpen met het verwerken van dit verdrietig nieuws, voor vele ouders wordt dit als prettig ervaren.

 

De oorzaak van een miskraam is niet altijd duidelijk. Vaak is er een foutje geweest in de chromosomen dat bij de bevruchting kan ontstaan. De natuur besluit dat de zwangerschap afgebroken wordt, dit kan komen als bijvoorbeeld het kindje niet levensvatbaar is of ernstige afwijkingen heeft. Bij herhaalde miskramen kun je vaak onderzoek laten doen. Mogelijke gevolgen kunnen zijn; chromosoomafwijking, verschillende antistoffen in het bloed of stollingsafwijkingen.

Gerelateerd nieuws  Een scootmobiel brengt mobiliteit

 

Jouw lichaam, jouw keuze

Voor heel erg veel vrouwen met een miskraam is het gevoel heel erg belangrijk. In Nederland is het toegestaan om zelf te bepalen hoe je de miskraam wilt laten verlopen. Dit zorgt al voor een hele hoop rust bij vrouwen. Je wenst iedereen van harte om eens in het leven zwanger te worden en een kindje te krijgen. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Er zijn namelijk verschillende medische redenen waarom sommige vrouwen niet zwanger kunnen raken. Als een vrouw bijvoorbeeld een onregelmatige cyclus heeft of als een vrouw nooit een eisprong heeft. Gelukkig zijn hiervoor verschillende oplossingen zoals medicijnen of ingrepen. Als het hierdoor nog steeds niet lukt, kunnen ook kinderen geadopteerd worden of gebruik gemaakt worden van een zaaddonor.

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid

Zorgverzekering en mentale gezondheid

|
Gezondheid

Hoe medicijnen worden vervoerd

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!