Wanneer krijgt een restaurant een Michelinster?

15/07/2022
|
122
Michelinster

Elke restauranteigenaar droomt er wel van om te kunnen zeggen dat ze een Michelinster hebben ontvangen. Naast dat het een compliment is voor het harde werk, is het ook nog eens hele goed publiciteit voor het restaurant. Het krijgen van een Michelinster geeft een duidelijk verschil tussen restaurants met een goede tot een zeer goede keuken. Het gaat hier echter niet alleen over het eten, maar de bediening speelt hierbij ook een belangrijke rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het juist aanspreken en neerzetten van het eten. Wat veel mensen ook niet weten is dat een Michelinster niet de vorm heeft van een ster, maar een bloem met zes blaadjes. Benieuwd naar de feitjes rondom de Michelinster? Lees dan verder.

Geschiedenis

De Michelinster is ontstaan in Frankrijk. Hier werden chauffeurs gestimuleerd om Frankrijk te ontdekken om vervolgens Michelin-banden te kopen. Naar aanleiding hiervan maakte Michelin een zogenaamde rode gids. Deze werd tot 1920 gratis verkocht. Nadat er een populariteit voor de rode gids begon te ontstaan werd de rode gids verkocht voor zeven franc per stuk. In het rode gidsje kon je voornamelijk restaurants en hotels vinden. Vanaf 1931 begon Michelin met het beoordelingssysteem. Uiteindelijk was de rode gids zo gewild dat deze Michelingidsen in 30 landen en drie verschillende continenten verkrijgbaar zijn.

Beoordelingssysteem

Er kunnen maar maximaal drie Michelinsterren worden weggegeven per restaurant. De beste restaurants komen hiervoor in aanraking. Een expert die hiervoor is opgeleid zal anoniem het restaurant bezoeken, zonder aankondiging. Een restaurant kan zich dus niet voorbereiden op de komst van een beoordelaar. Op deze manier proberen ze te voorkomen dat het restaurant zich alleen op de dag van het bezoek inzet voor de kwaliteit van het eten, terwijl dit natuurlijk altijd het geval moet zijn.

Gerelateerd nieuws  Je eigen dieet schema

De eerste Michelinster wordt verdiend wanneer het restaurant een uitstekende keuken in zijn categorie is. De tweede ster wordt ontvangen wanneer het restaurant een verfijnde keuken heeft die een omweg waard is. En tenslotte de derde ster. Dan ben je toch wel echt de beste van de beste. Deze ster verdien je wanneer het restaurant een uitzonderlijke keuken heeft die een reis waard is.

Een leuk weetje binnen de wereld van Michelinsterren, is dat er een streetfood restaurant in Bangkok een Michelinster heeft ontvangen. Dit is natuurlijk een bijzondere ster. Echter is de eigenares van het restaurant helemaal niet zo blij met de ster en zou ze de ster het liefst weer inleveren. De drukte die de Michelinster met zich mee heeft gebracht, is voor de vrouw te veel. Haar dochter heeft haar eigen baan opgezegd om haar moeder te kunnen helpen in het restaurant.

Vond je dit nu een interessante blog en vind je het leuk om over nog meer weetjes te lezen? Neem dan een kijkje op de website van wistjedatweetjes. Hier kan je een berg aan interessante weetjes vinden. Ben je benieuwd naar nog andere blogs op deze website? Lees dan ook eens over tips bij het inrichten van een woning, of over een overkapping in je tuin!

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!