Waarom afbeeldingen op jouw website gebruiken?

08/04/2023
|
292
afbeeldingen website

Wanneer je een website hebt, is het natuurlijk het doel om een conversie bij de bezoekers te realiseren. Dit kan onder andere door een goed design van de website, maar daar spelen ook andere factoren een grote rol bij. Zo ook het gebruik van afbeeldingen. Een goede combinatie van tekst en beeld zal leiden tot de beste resultaten. Maar waarom zijn afbeeldingen zo belangrijk en hoe zorg je ervoor dat de afbeeldingen op je website daadwerkelijk een positief effect hebben op de bezoekers? Daar vertellen we meer over in deze blog!

Waarom zijn afbeeldingen belangrijk?

Het gebruik van afbeeldingen op jouw website heeft een aantal voordelen. Zo creëren afbeeldingen een bepaald vertrouwen tijdens een bezoek aan de website. Door in afbeeldingen meer te laten zien van de producten, diensten, het personeel of andere factoren van het bedrijf, zorg je ervoor dat de bezoeker zich bekend voelt met het bedrijf. Daarnaast zorgen afbeeldingen voor overzicht en rust op een pagina. Door niet een grote stuk tekst op een pagina, maar het te laten verdelen door foto’s, is het voor de bezoeker fijner om te lezen en zal de tekst ook eerder worden afgelezen of begrepen.

Het voordeel van een afbeelding is dat het beter blijft hangen bij de doelgroep. Bij mensen blijven beelden namelijk veel langer hanger dan bijvoorbeeld stukken teksten of dingen die ze gehoord hebben. Zo zul jij met jouw website langer in het geheugen van de bezoeker blijven hangen.

Waarom afbeeldingen optimaliseren?

Naast dat afbeeldingen op jouw website positieve effecten heeft op de bezoekers, zijn afbeeldingen ook goed voor de SEO van de website. Het gebruik van afbeeldingen voor SEO kan namelijk op meerdere manieren de vindbaarheid van jouw website verbeteren. Wil je afbeeldingen voor de SEO van je website gebruiken? Dan is het verstandig om onderstaande punten toe te passen.

  • Geef de afbeelding een bestandsnaam. Omdat Google lastig foto’s kan lezen, wordt er vaak naar de bestandnaam van de afbeelding gekeken om te begrijpen wat er op de afbeelding staat. Dit geldt ook voor de alt tekst van een afbeelding. De alt tekst wordt meestal gebruikt om de afbeelding te beschrijven. Wanneer je een afbeelding gebruikt voor SEO, kan hier het focus zoekwoord in worden verwerkt.
  • Ook het formaat en het bestandstype van de afbeelding heeft effect op SEO. Zo horen afbeeldingen “JPG” en logo’s en iconen “PNG” te zijn. Het gebruik van té grote afbeeldingen kan ervoor zorgen dat de website langzaam doet laden, probeer dan ook geen afbeeldingen te gebruiken die groter zijn dan 1200 pixels.
Gerelateerd nieuws  Het belang van online marketing

Weet je niet goed hoe je het gebruik van afbeeldingen voor SEO moet aanpakken? Kijk bij youtubevideo bovenaan Google!

Wat voor foto’s op website?

Nu dat je weet dat het belangrijk is om afbeeldingen op jouw website te gebruiken, moet je ook weten welke afbeeldingen je het beste kunt gebruiken. Daarom geven we jou hieronder een aantal tips!

Afbeeldingen van Google

Ben je opzoek naar afbeeldingen voor jouw website? Gebruik er dan nooit rechtstreeks van Google! Door afbeeldingen te gebruiken met een auteursrecht, kan je namelijk in de problemen komen. Denk bijvoorbeeld aan een boete of claim. Gebruik dan ook altijd rechtenvrije foto’s op jouw website.

Stockfoto’s

Stockfoto’s zijn foto’s die geen rechten hebben en die jij kunt gebruiken op jouw website. Ondanks dat dit het gebruik van afbeeldingen erg makkelijk maakt, is het gebruik van stockfoto’s toch niet aan te raden. Deze stockfoto’s zijn vaak enorm geacteerd en erg onpersoonlijk. Daarnaast maken meerdere bedrijven gebruik van deze foto’s, waardoor de bezoeker misschien al vaker voorbij heeft zien komen. Het gebruik van (veel) stockfoto’s zal dan niet effect hebben dat het gebruik van foto’s zou moeten hebben.

De kwaliteit van foto’s

Heb je zelf afbeeldingen gemaakt voor je website? Zorg er dan voor dat ze van een goede kwaliteit zijn. Gebruik dan ook geen slechte foto’s die niet een duidelijk beeld geven of niet professioneel uitzien. Een afbeelding heeft als doel om vertrouwen uit te stralen, zorg er dan ook voor dat de afbeelding van kwaliteit is.

Heb je afbeeldingen gebruikt? Door middel van Google Analytics kom jij erachter of ze daadwerkelijk effect hebben gehad op de bezoekers van jouw website.

Lees ook onze blog over: Het belang van een goede gebruikerservaring op een website!

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Gids voor een meertalige klantenservice

|
Diensten, Technologie

5 Tips voor het optimaliseren van je website content

|
Algemeen, Diensten

Het nut van business coaching

|
Diensten

Als chauffeur aan de slag, dit moet je weten

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!