Voor- en nadelen van werken via uitzendbureau

06/11/2021
|
52
uitzendbureau Sliedrecht

Ben je op zoek naar een baan maar heb je nog niet jouw droombaan gevonden? Wellicht is het tijd om hulp in te schakelen van een uitzendbureau in Sliedrecht. Het bureau bekijkt met jou de opties en zoekt uit wat het best bij jou past. Maar er zijn een paar dingen die je moet weten als je gaat werken via een uitzendbureau

Hulp en mogelijkheden tot ontwikkeling

Als je gaat werken via een uitzendbureau in Sliedrecht, is de kans groot dat je binnen no-time een baan hebt. Een uitzendbureau beschikt natuurlijk over talloze vacatures, dus er zit altijd wel wat voor je bij. Ten tweede begeleidt het uitzendbureau je sollicitatieproces. Ze kunnen je helpen bij het opstellen van een goede sollicitatiebrief tot de eerste dag op de werkvloer. Vaak nemen de recruiters van het uitzendbureau ook af en toe een kijkje op de werkvloer om te zien of alles goed gaat.

 Vaak dezelfde rechten als vaste krachten bij uitzendbureau Sliedrecht

Qua werk, salaris en rechten is er vaak niet veel onderscheid tussen uitzendkrachten en werknemers die een vast contract hebben bij een bedrijf. Je hebt bijvoorbeeld ook recht op het uitbetaald krijgen van overwerkuren en toeslagen, waaronder de onregelmatigheidstoeslag. Bovendien bouw je in dienst van een uitzendbureau pensioen op.

Gerelateerd nieuws  Een SEO specialist in Eindhoven

uitzendbureau Sliedrecht

Nadeel: flexibiliteit en onzekerheid

Wanneer je op gesprek gaat bij een uitzendbureau in Sliedrecht, is het goed om nog iets beter te kijken naar de aard van de vacature: is het een tijdelijke baan van slechts een paar maanden, of is er een optie om na een jaar of twee een vast contract te krijgen? Bij sommige uitzendbureaus krijg je een contract waarbij je baangarantie hebt, maar kunnen zij bepalen waar zij jou inzetten. Ben je dus iemand die snel gerecht raakt aan de werkzaamheden en collega’s? Bedenk dan goed of dit iets is wat bij je past.

Bonus

Bij een contract via een uitzendbureau weet je vaak waar je aan toe bent, doordat je een vast salaris hebt dat iedere week wordt uitbetaald. Helaas maak je dan meestal geen kans op een prestatiebonus of andere bonusregelingen waar vaste werknemers wel voor in aanmerking komen.

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Gids voor een meertalige klantenservice

|
Diensten, Technologie

5 Tips voor het optimaliseren van je website content

|
Algemeen, Diensten

Waarom afbeeldingen op jouw website gebruiken?

|
Diensten

Het nut van business coaching

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!