Top 5 irritaties wanneer je op wintersportvakantie gaat

11/09/2021
|
191
sneeuwketting

Eindelijk. Je hebt vakantie en je gaat lekker met het gezin op wintersportvakantie. Die irritaties beginnen eigenlijk al bij het vertrek. Heb je alles ingepakt, ben je toch weer iets vergeten en moet je per se terug naar huis rijden om het te halen. Ben je aan het overwegen om op wintersportvakantie te gaan? Bekijk dan eerst deze irritaties en misschien bedenk je je nog wel.

Andere skiërs en snowboarders

Iedere skiër of snowboarder heft zijn eigen stijl, wat erg risicovol kan zijn als jij van de piste afgaat. Hierbij kun je denken aan skiërs of snowboarders die geen voorrang geven. Zo is er een pisteregel waarbij je mag inhalen van boven of van beneden en van links of rechts. Hierbij moet er wel afstand zijn, zodat een andere skiër niet wordt belemmerd. Er zijn ook ski- of snowboardfanaten die deze regels aan de laars lappen en er bijna voor zorgen dat jij op je snuit gaat.

Voordringende mensen

Ondanks dat mensen op vakantie zijn, lijken zij nog steeds ontzettende haast te hebben de gehele dag. Mensen worden ongeduldig en gaan dan bijvoorbeeld voordingen bij de skilift. Super leuk natuurlijk, zeker wanneer ze je letterlijk aan de kant duwen om maar snel in die skilift te komen.

Gerelateerd nieuws  Tips voor het bouwen van een modern huis

De autorit

Je rijdt in Nederland en daar is natuurlijk nog niks aan de hand, ook omdat je de wegen goed kent. Eenmaal in de buurt van het skigebied is waar de irritatie ontstaat. Er ligt een boel sneeuw en dat is het moment waar het wegdek gevaarlijk begint te worden. Je partner is boos omdat hij de sneeuwketting niet gemonteerd krijgt. Lekker, de hele sfeer weg. De rest van de route zijn er boze gezichten en je hoopt dat de sneeuwkettingen blijven zitten.

Slechte sneeuwcondities

De hele weg heb je ernaar uitgekeken om te gaan skiën. Kom je eenmaal daar en blijkt het dat de sneeuwcondities niet optimaal zijn. Dit komt door te weinig sneeuwval in combinatie met het warme weer. Hiervoor worden dan sneeuwmachines ingezet die de pistes moeten gaan besneeuwen.

Drukte in de restaurants

Wanneer je druk aan het sporten bent, krijg je op een gegeven moment natuurlijk ook honger. In skigebieden zijn er aan massa-restaurants geen gebrek. De kenmerken ervan zijn dat er maar liefst 6 kassapunten zijn, schreeuwende kinderen rondlopen en het gewoonweg ontzettend druk is.

Weet je zeker dat je nog op skivakantie wilt? Bereid je in ieder geval goed voor!

sneeuwketting

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!