Stoppen met klagen 

23/10/2022
|
65
stoppen met klagen

Veel mensen klagen graag. Op het moment kan het even energie geven. Alleen aan het einde van een klaagsessie bekruipt je al snel een minder fijn gevoel. Een gevoel van machteloosheid, frustratie en boosheid stroomt al snel door je heen. Wil je af van dit nare gevoel? Dan zul je moeten stoppen met klagen. Wil je weten hoe? Lees het hier. 

Stoppen met klagen

Het is zo simpel als wat. Het gaat er gewoon om dat je gaat stoppen met klagen. Elke keer als jij jezelf erop betrapt dan stop je er mee. Het zal je verbazen hoe vaak je waarschijnlijk de neiging hebt om te klagen. Let er ook op dat je niet jezelf voor de gek gaat houden: iets bespreken noemen, terwijl je stiekem een uitweg zoekt voor het klagen, helpt niet. Stoppen met klagen dus.

Kies voor andere opties, zoals biologisch schoonmaakmiddel 

Veel mensen klagen over hoe we als mensheid omgaan met het milieu. Daarbij vinden we het heerlijk om te roepen dat het anders moet, dat de grote bedrijven er een potje van maken en dat het anders moet. Bedenk je goed dat het je niet gaat helpen. De industriële revolutie is ook niet opgelost met klagen en ook niet met anarchie trouwens. Wat wel helpt is zelf andere keuzes maken. Kies voor biologisch schoonmaakmiddel, biologisch eten en pak wat vaker de fiets in plaats van de auto. Dat soort kleine dingen. Kleine dingen zoals biologisch schoonmaakmiddel zetten voor je gevoel geen zoden aan de dijk. Alleen het zijn wel de dingen waar je direct invloed op hebt. Bedenk je dat dan maar goed als je je biologische schoonmaakmiddel erbij pakt.  

Gerelateerd nieuws  Feest organiseren in Roermond, wat heb je nodig?

biologisch-schoonmaakmiddel-2

Mentale switch maken 

Uiteindelijk is stoppen met klagen een mentaal proces. Het betekent dat je namelijk met een aantal dingen moet stoppen. Dingen zoals: 

  • Stoppen met jezelf als slachtoffer te zien. 
  • Accepteren dat de wereld niet eerlijk is. 
  • Zo min mogelijk verwachtingen hebben. 

De enige manier om dit te doen is door elke keer als je jezelf op klagen betrapt, jezelf wel toe te staan om te voelen. Verdriet, onmacht, boosheid, het mag er zijn. Alleen ga je met dat gevoel niet meer over tot klagen, maar tot dingen doen die je wel blij maken. Dit is een proces, wees niet boos op jezelf als je jezelf erop betrapt dat het een keer niet gelukt is. 

Recent

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

22/09/2023

Zo pak je een carrièreswitch aan

07/09/2023

Welke studie past het beste bij je?

29/08/2023

Gids voor een meertalige klantenservice

21/08/2023

Leuke duurzame cadeau tips

11/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe zorg je ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien?

|
Lifestyle

Leuke duurzame cadeau tips

|
Algemeen, Lifestyle

Waarom je minder tijd op social media zou moeten doorbrengen

|
Lifestyle

Manieren om je concentratie te verbeteren

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!