Stoppen met klagen 

23/10/2022
|
224
stoppen met klagen

Veel mensen klagen graag. Op het moment kan het even energie geven. Alleen aan het einde van een klaagsessie bekruipt je al snel een minder fijn gevoel. Een gevoel van machteloosheid, frustratie en boosheid stroomt al snel door je heen. Wil je af van dit nare gevoel? Dan zul je moeten stoppen met klagen. Wil je weten hoe? Lees het hier. 

Stoppen met klagen

Het is zo simpel als wat. Het gaat er gewoon om dat je gaat stoppen met klagen. Elke keer als jij jezelf erop betrapt dan stop je er mee. Het zal je verbazen hoe vaak je waarschijnlijk de neiging hebt om te klagen. Let er ook op dat je niet jezelf voor de gek gaat houden: iets bespreken noemen, terwijl je stiekem een uitweg zoekt voor het klagen, helpt niet. Stoppen met klagen dus.

Kies voor andere opties, zoals biologisch schoonmaakmiddel 

Veel mensen klagen over hoe we als mensheid omgaan met het milieu. Daarbij vinden we het heerlijk om te roepen dat het anders moet, dat de grote bedrijven er een potje van maken en dat het anders moet. Bedenk je goed dat het je niet gaat helpen. De industriële revolutie is ook niet opgelost met klagen en ook niet met anarchie trouwens. Wat wel helpt is zelf andere keuzes maken. Kies voor biologisch schoonmaakmiddel, biologisch eten en pak wat vaker de fiets in plaats van de auto. Dat soort kleine dingen. Kleine dingen zoals biologisch schoonmaakmiddel zetten voor je gevoel geen zoden aan de dijk. Alleen het zijn wel de dingen waar je direct invloed op hebt. Bedenk je dat dan maar goed als je je biologische schoonmaakmiddel erbij pakt.  

Gerelateerd nieuws  4 producten wat u tweedehands zou moeten kopen

biologisch-schoonmaakmiddel-2

Mentale switch maken 

Uiteindelijk is stoppen met klagen een mentaal proces. Het betekent dat je namelijk met een aantal dingen moet stoppen. Dingen zoals: 

  • Stoppen met jezelf als slachtoffer te zien. 
  • Accepteren dat de wereld niet eerlijk is. 
  • Zo min mogelijk verwachtingen hebben. 

De enige manier om dit te doen is door elke keer als je jezelf op klagen betrapt, jezelf wel toe te staan om te voelen. Verdriet, onmacht, boosheid, het mag er zijn. Alleen ga je met dat gevoel niet meer over tot klagen, maar tot dingen doen die je wel blij maken. Dit is een proces, wees niet boos op jezelf als je jezelf erop betrapt dat het een keer niet gelukt is. 

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Tips voor een zelfverzekerde look op feestjes

|
Lifestyle

De spirituele betekenissen van trouwringen en hun ontwerpen

|
Lifestyle

Ken je deze sporten al?

|
Lifestyle

Een leerzaam dagje Den Haag met de klas

|
Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!