Personal branding doormiddel van het ABC-model

20/06/2022
|
253
ICT zonder diploma

Wanneer je van plan bent om te gaan solliciteren of wanneer je jezelf online aanbiedt op de markt, is het van belang dat jouw persoonlijkheid zo goed mogelijk wordt omschreven. Jezelf verkopen als medewerker noemen we dan ook personal branding. Doormiddel van een sterke personal branding is een baan in de ICT zonder diploma bijvoorbeeld mogelijk. In deze blog wordt er doormiddel van het ABC-model tips gegeven over hoe je jezelf zo goed mogelijk kunt neerzetten op de markt.

A. Authentiek

Authentiek wil zeggen dat je jezelf bent. Iedereen is anders en mensen willen graag de ware aard van een persoon zien. Niemand houdt van iemand die zich voordoet als een ander. Je ziet het vandaag de dag talloze keren op sociale media. Mensen doen zich perfect voor en willen het perfecte plaatje creëren om zichzelf te verkopen aan anderen. Maar heb je een beetje mensen kennis dan prik je hier zo door heen, evenals je toekomstige werkgever. Wees daarom altijd 100% jezelf. De waarheid komt vroeg of laat toch naar boven.

B. Betrouwbaar

Voor een werkgevers is het van belang dat hij kan vertrouwen op zijn werknemers. Dit heeft de werkgever een gerust gevoel wanneer hij taken opdraagt aan zij werknemers. Hij of zij kan er dan vanuit gaan dat zijn werknemers de opdragen taken en opdrachten op tijd en naar wens af zijn. Voeg nooit kwalificaties toe aan je cv waarover je niet beschikt. Je wil niet dag in dag uit deze verzonnen competenties waar proberen te maken wanneer je er niet over beschikt. Zo loop je alleen maar achter de feiten aan. Het is een onbegonnen zaak.

Gerelateerd nieuws  Wel of niet de auto eerder naar de apk-keuring? 

C. Consistentie

Consistentie wil zeggen dat je werkt op een bepaald niveau dag in dag uit. Een werkgever ziet niet graag iemand die een dag zijn best doet en de andere dag maar half werk levert. Tuurlijk, het kan een keer zo zijn dat je door verzuim of persoonlijke reden iets minder werk levert dan normaal maar dit mag niet lang duren. Ook consistentie geeft een bepaalde vorm van betrouwbaarheid omdat wanneer een werknemer consistent is de werkgever ervan op aan kan dat er werk wordt geleverd op een bepaald niveau omdat dit altijd het geval is. Ook dit geeft de werkgever een bepaald gerust gevoel.

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Verhuizen zonder stress? Het kan!

|
Diensten

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

|
Diensten

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!