Online reclames beginnen te winnen van offline reclames

17/07/2021
|
227
online marketing bureau

Reclame verandert door de tijd. Waar vroeger nog iedereen leunde op de mond-op-mondreclame is het tegenwoordig social mediareclame dat de scepter zwaait. Tijdens door heeft de reclame in weekbladen, tijdschriften en kranten een aardige duit in het zakje gedaan. Dit geldt ook voor de billboards, LED-boards, Tv-commercials en radioreclames. Voor al deze vormen van reclame geldt dat de vraag vanuit bedrijven de laatste jaren achteruit gaat. Dit komt volledig voor de rekening van online. Steeds meer bedrijven zien het nut van online reclames in. De advertenties op YouTube en de diverse andere social mediakanalen verdringen oude vormen reclame onderdelen steeds vaker.

Reclames op Facebook

Voor grote bedrijven en bedrijven in het MKB is het dus belangrijk om hier in mee te doen. De kosten van online reclames zijn vaak veel lager. Daarnaast is het ook zo dat door de diverse algoritmes doelgroepen veel beter en directer bereikt kunnen worden. Zo is het op Facebook mogelijk om heel veel verschillende doelgroepen te selecteren. Facebook gebruikt algoritmes om honderden doelgroepen van elkaar te onderscheiden. Deze doelgroepen kunnen vervolgens door de bedrijven die advertentieruimte kopen worden geselecteerd. Dit is het verdienmodel van Facebook. Doordat deze doelgroepen zo specifiek worden gesegmenteerd gaan de kosten omlaag. Dit is voor bedrijven die advertenties willen plaatsen ook nog eens interessant. Zij hoeven hun advertentie namelijk maar aan minder mensen te tonen om toch een goed resultaat te behalen.

Gerelateerd nieuws  Voedingstips voor een gezond lichaam

Kiezen voor SEA

Naast reclames en advertenties op social media is het ook mogelijk om te adverteren via zoekmachines. Dit wordt ook wel Search Engine Advertisement (SEA). Via SEA kunnen mensen bieden op zoekwoorden. De zoekwoorden zijn woorden die mensen op bijvoorbeeld Google ingeven om te zoeken naar informatie. Dit kan bijvoorbeeld ‘kleding winkel Amsterdam’ zijn. Iemand is dus opzoek naar een kledingwinkel in Amsterdam. Bedrijven kunnen vervolgens geld bieden op dit zoekwoord. Het bedrijf met het hoogste bod krijg vervolgens de nummer 1 positie in de zoekresultaten. Dit is de link die helemaal bovenaan de zoekresultatenpagina staat. Omdat het best moeilijk kan zijn om dit goed in te richten kan het verstandig zijn om een online marketing bureau in te huren. Het online marketing bureau kan helpen bij SEA maar ook bij Search Engine Optimalisation (SEO) en bij het adverteren via social media. Zo kun je jezelf veel tijd besparen en huur je dus eigenlijk echte specialisten in.

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Verhuizen zonder stress? Het kan!

|
Diensten

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

|
Diensten

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!