Naar de middelbare school

16/05/2020
|
213
laptop

Het is een spannende stap voor iedereen, naar de middelbare school. Je kunt je kinderleven achter je laten en gaat beginnen aan het volwassen worden. Natuurlijk kun je nog kind zijn, maar je gaat toch echt langzaam beginnen aan het verder ontwikkelen. Een nieuwe fasen in je leven gaat beginnen. Er gaan vriendjes en vriendinnetjes weg uit je leven, maar je krijgt er ook weer heel veel bij. Het is spannend maar zeker leuk.

Verschillende niveaus

Op de middelbare school heb je verschillende niveaus. Het is niet zoals op de basisschool dat iedereen de zelfde opdrachten krijgt die in groep 5 zit. Op de middelbare worden de opdrachten aan je niveau aangepast. Er zijn verschillende niveaus namelijk:

Basis Beroeps ook wel BB genoemd, is het laagste niveau. Deze richting richt zich vooral op praktijk en zijn meestal leerlingen die graag met hun handen bezig zijn. Kader Beroeps ook wel KB genoemd krijgt naast de praktijklessen ook veel theorielessen. De Theoretische Leerweg ofwel TL genoemd is vooral bezig met theorielessen en veel uit de boeken. Havo, Atheneum en Gymnasium is heel veel uit de boeken en natuurlijk verschilt het niveau. Naast niveaus zijn er ook nog verschillende richtingen waar je voor kunt kiezen bijvoorbeeld: natuur en techniek, uiterlijke verzorging, economie en ondernemen en nog veel meer verschillende niveaus.

Gerelateerd nieuws  Zelf je banden vervangen: iedereen kan het!

Op de computer werken

Tijdens je tijd op de middelbare school ga je veel op je laptop of op de computer moeten werken. Dit is leuk omdat het nieuw is, maar je moet natuurlijk ook snappen hoe alle programma’s op de laptop werken zoals Word of Excel. Er zijn tegenwoordig ook cursussen voor Excel of Word. Weet je al een beetje van Word af, maar nog niet alles? Er zijn ook cursussen Word voor gevorderden. Tijdens deze cursussen ga je uitgebreid aan de slag met het programma en leer je alle trucjes. Er is ook tijd voor vragen en dit wordt je in alle rust uitgelegd.   

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je de juiste smartphone?

|
Algemeen

Wat houdt een geneeskundestudie in?

|
Algemeen

Knutselen met kinderen: De leukste lente ideeën

|
Algemeen

Creatieve manieren om reclame te integreren in je interieur

|
Algemeen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!