Naar de middelbare school

16/05/2020
|
122
laptop

Het is een spannende stap voor iedereen, naar de middelbare school. Je kunt je kinderleven achter je laten en gaat beginnen aan het volwassen worden. Natuurlijk kun je nog kind zijn, maar je gaat toch echt langzaam beginnen aan het verder ontwikkelen. Een nieuwe fasen in je leven gaat beginnen. Er gaan vriendjes en vriendinnetjes weg uit je leven, maar je krijgt er ook weer heel veel bij. Het is spannend maar zeker leuk.

Verschillende niveaus

Op de middelbare school heb je verschillende niveaus. Het is niet zoals op de basisschool dat iedereen de zelfde opdrachten krijgt die in groep 5 zit. Op de middelbare worden de opdrachten aan je niveau aangepast. Er zijn verschillende niveaus namelijk:

Basis Beroeps ook wel BB genoemd, is het laagste niveau. Deze richting richt zich vooral op praktijk en zijn meestal leerlingen die graag met hun handen bezig zijn. Kader Beroeps ook wel KB genoemd krijgt naast de praktijklessen ook veel theorielessen. De Theoretische Leerweg ofwel TL genoemd is vooral bezig met theorielessen en veel uit de boeken. Havo, Atheneum en Gymnasium is heel veel uit de boeken en natuurlijk verschilt het niveau. Naast niveaus zijn er ook nog verschillende richtingen waar je voor kunt kiezen bijvoorbeeld: natuur en techniek, uiterlijke verzorging, economie en ondernemen en nog veel meer verschillende niveaus.

Gerelateerd nieuws  Welke kerstboom past het best bij jou?

Op de computer werken

Tijdens je tijd op de middelbare school ga je veel op je laptop of op de computer moeten werken. Dit is leuk omdat het nieuw is, maar je moet natuurlijk ook snappen hoe alle programma’s op de laptop werken zoals Word of Excel. Er zijn tegenwoordig ook cursussen voor Excel of Word. Weet je al een beetje van Word af, maar nog niet alles? Er zijn ook cursussen Word voor gevorderden. Tijdens deze cursussen ga je uitgebreid aan de slag met het programma en leer je alle trucjes. Er is ook tijd voor vragen en dit wordt je in alle rust uitgelegd.   

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Batterijen voor duurzame energie

|
Algemeen, Technologie

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

|
Algemeen

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

|
Algemeen

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

|
Algemeen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!