Materiaal voor palletkussens

05/04/2020
|
209
palletkussen

Basismateriaal

Het meest gebruikte materiaal voor het maken van palletkussen is schuimrubber. Schuimrubber staat bekend voor de verende eigenschappen. De gebruikte rubber is van oorsprong een natuurproduct, maar het kan zijn dat in het productieproces gebruikt wordt gemaakt van chemische stoffen zoals: Nafta (koolwaterstof). Schuimrubber is verkrijgbaar in veel verschillende maten en door het zachte materiaal kun je zelf heel gemakkelijk de maat aanpassen. Echter zijn er veel websites die veel afmetingen op voorraad hebben waardoor je zelf niet hoeft te gaan snijden in het materiaal. Zo wordt de juiste afmeting gewoon thuis afgeleverd. Je kunt ook eventueel een alternatief gebruiken voor schuimrubber.

Biovera

Biovera werkt net zoals koudschuim vlamvertragend. Daarnaast heeft Biovera een OEKO-TEX keurmerk. Het OEKO-TEX keurmerk is een standaard keurmerk met als doel het beperken van schadelijke stoffen die verwerkt worden in textielproducten. Als voorbeeld komt er bij de productie van polyether en koudschuim blauwzuur vrij. Deze stof is zeer giftig en kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarom is Biovera niet alleen bedoeld om de eindgebruikers te beschermen maar ook de makers, tegen allerlei gevolgen die de producten kunnen bevatten. Het einddoel is om zo min mogelijk schade te brengen aan mens, dier en milieu.

Gerelateerd nieuws  Een huis inrichten voor twijfelaars

Stof voor de kussenhoes

Wat je ook nodig hebt voor een palletkussen is natuurlijk een stof voor het maken van het kussen. Hiervoor kun je overal terecht, stofwinkels, markten of via het internet. Je kun kiezen voor een kant-en-klare kussenhoes te bestellen, of je eigen draai eraan te geven en zelf een kussenhoes te ontwerpen. Kies je ervoor om zelf een kussenhoes te maken? Hou er dan rekening mee dat je de maten goed moet uitrekenen, weet je zelf niet hoe? Vraag dan iemand in je kenniskring die hier verstand van heeft. Wil je zelf graag een eigen ontwerp, maar ben je zelf niet handig? Dan kun je de stof halen en een coupeur opzoeken, zij kunnen dit voor jou samenstellen. Zo kun je toch genieten van jouw eigen unieke printje, zonder dat je zelf veel werk hoeft te verrichten. Natuurlijk heeft het internet ook genoeg leuke kant-en-klare printjes te bieden.

palletkussen

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

5 tips om je huis te verduurzamen

|
Wonen

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

|
Wonen

Je woning verduurzamen: zo doe je dat!

|
Wonen

Waarom wonen in Veldhoven?

|
Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!