Materiaal voor palletkussens

05/04/2020
|
105
palletkussen

Basismateriaal

Het meest gebruikte materiaal voor het maken van palletkussen is schuimrubber. Schuimrubber staat bekend voor de verende eigenschappen. De gebruikte rubber is van oorsprong een natuurproduct, maar het kan zijn dat in het productieproces gebruikt wordt gemaakt van chemische stoffen zoals: Nafta (koolwaterstof). Schuimrubber is verkrijgbaar in veel verschillende maten en door het zachte materiaal kun je zelf heel gemakkelijk de maat aanpassen. Echter zijn er veel websites die veel afmetingen op voorraad hebben waardoor je zelf niet hoeft te gaan snijden in het materiaal. Zo wordt de juiste afmeting gewoon thuis afgeleverd. Je kunt ook eventueel een alternatief gebruiken voor schuimrubber.

Biovera

Biovera werkt net zoals koudschuim vlamvertragend. Daarnaast heeft Biovera een OEKO-TEX keurmerk. Het OEKO-TEX keurmerk is een standaard keurmerk met als doel het beperken van schadelijke stoffen die verwerkt worden in textielproducten. Als voorbeeld komt er bij de productie van polyether en koudschuim blauwzuur vrij. Deze stof is zeer giftig en kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarom is Biovera niet alleen bedoeld om de eindgebruikers te beschermen maar ook de makers, tegen allerlei gevolgen die de producten kunnen bevatten. Het einddoel is om zo min mogelijk schade te brengen aan mens, dier en milieu.

Gerelateerd nieuws  Alles wat u moet weten over de verkoop van uw woning

Stof voor de kussenhoes

Wat je ook nodig hebt voor een palletkussen is natuurlijk een stof voor het maken van het kussen. Hiervoor kun je overal terecht, stofwinkels, markten of via het internet. Je kun kiezen voor een kant-en-klare kussenhoes te bestellen, of je eigen draai eraan te geven en zelf een kussenhoes te ontwerpen. Kies je ervoor om zelf een kussenhoes te maken? Hou er dan rekening mee dat je de maten goed moet uitrekenen, weet je zelf niet hoe? Vraag dan iemand in je kenniskring die hier verstand van heeft. Wil je zelf graag een eigen ontwerp, maar ben je zelf niet handig? Dan kun je de stof halen en een coupeur opzoeken, zij kunnen dit voor jou samenstellen. Zo kun je toch genieten van jouw eigen unieke printje, zonder dat je zelf veel werk hoeft te verrichten. Natuurlijk heeft het internet ook genoeg leuke kant-en-klare printjes te bieden.

palletkussen

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

|
Wonen

Waarom een veranda een toevoeging is aan jouw woning

|
Wonen

Hoe moet je geld verdienen met je zonnepaneel?

|
Wonen

Verhuizen naar het buitenland

|
Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!