Manieren om gezonder te leven

19/01/2023
|
381
gezonder leven

Een nieuw jaar betekent aan de slag gaan met je goede voornemens. Maar hoe kies je de juiste voornemens? Wij vinden er eentje extra belangrijk en zijn dan ook van mening dat die op elk lijstje thuishoort: gezonder leven. Hoe pak je dat aan? Wij hebben wel een paar ideeën om dit goede voornemen verder vorm te geven en vol te houden.

Laat snoep iets vaker staan

Zit jij ook vol van alle kerstkoekjes, kerststol en bonbons? Mooi, want dit is het eerste wat je van je voedingsschema zou kunnen schrappen wanneer je besluit om het roer helemaal om te gooien en gezonder te gaan leven. Wat kun je dan snacken als je trek hebt? Wat dacht je van fruit en snoepgroenten? Deze zijn makkelijk weg te snaaien en je krijgt nog vitamines binnen ook. Laten we wel even vooropstellen dat een koekje op zijn tijd best oké is.

Let op je vochtinname

Heel vaak wordt gekeken naar een nieuw eetpatroon en producten zoals benzodiazepinen, terwijl het probleem juist bij het drinken ligt. Het is namelijk belangrijk om voldoende te drinken en dan het liefst water of thee. Drink je te weinig, dan heeft dat negatieve gevolgen. Afvalstoffen worden minder snel afgevoerd en je concentratie zal lager zijn omdat vocht ook belangrijk is voor je brein. Ons belangrijkste advies? Drink meer en dan het liefst suikervrije drankjes. Kies in plaats van limonade dus voor water met schijfjes sinaasappel, citroen of een paar blaadjes munt.

Gerelateerd nieuws  Hoe medicijnen worden vervoerd

Bewegen

Een gezond leven is een balans tussen gezond eten en voldoende beweging. Beweeg je te weinig? Dan heeft een gezond voedingspatroon ook minder effect, net zoals op je darmgezondheid. Sporten lijkt misschien niet leuk, maar in principe kun je zelf bepalen hoe je sport. Houd je van fietsen? Ga dan iedere dag een halfuurtje fietsen. Was je als kind dol op touwtje springen? Haal dan gewoon weer een springtouw tevoorschijn.

Neem voldoende rust

Gezond leven betekent ook meer aandacht voor je mentale gezondheid. Wanneer je merkt dat je overprikkeld of gespannen bent is het belangrijk om rustmomentjes voor jezelf in te lassen. Een hobby zoals puzzelen of schilderen zijn een goede optie net als sporten.

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

|
Gezondheid

De basis van een gezonde levensstijl

|
Gezondheid

Alles wat je moet weten over de ziektewet

|
Gezondheid

Zorgverzekering en mentale gezondheid

|
Gezondheid
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!