Loon niet ontvangen of te weinig loon?

30/12/2021
|
96
JUROP

 

Jij hebt hard gewerkt maar nog altijd geen loon ontvangen. Dit kan aan een paar zaken liggen. Het kan zijn dat je niet goed in je arbeidsovereenkomst hebt gekeken of dat jij jouw bruto uurloon verkeerd hebt berekent maar het kan ook aan je werkgever liggen.

Wanneer had jij jouw loon moeten ontvangen?

In je arbeidsovereenkomst staat wanneer jij jouw loon had moeten ontvangen. Als dit niet in je arbeidsovereenkomst staat gemeld, dan is de werkgever wettelijk verplicht je loon uiterlijk 4 weken na de daarover gewerkte dagen uit te betalen. Dat wil zeggen dat als jij de hele maand mei hebt gewerkt, jij uiterlijk eind juni uitbetaald moet worden.

JUROP

Hoeveel loon moet jij ontvangen?

De hoogte van je loon staat in de arbeidsovereenkomst dat jij met je werkgever hebt opgenomen. Het loon mag niet lager zijn dan de wettelijke minimumloon. De wettelijke minimumloon is afhankelijk van jouw leeftijd en het aantal uren dat je gewerkt hebt. Bij een oproepcontract gelden er nog andere regels, zoals het minimum aantal uur dat je werkgever jou moet betalen per oproep.

Gerelateerd nieuws  Je scooterrijbewijs halen

Wat doe je als jij jouw loon niet ontvangt?

Als jij je loon niet ontvangen hebt kan je een advies gesprek met JUROP aanvragen. Tijdens dit gesprek gaat JUROP met jou samen kijken wat er in je arbeidsovereenkomst staat en wat de mogelijke redenen zijn dat jouw werkgever je nog niet heeft uitbetaald. JUROP zal je ook uitleggen wat jouw rechten en plichten zijn als werknemer, zodat jij precies weet waar he aan toe bent.

Hierna zal JUROP contact opnemen met je werkgever. Zij zullen je werkgever vragen wat de reden is dat jij nog geen loon hebt ontvangen en JUROP zal de werkgever ook de rechten en plichten benadrukken.

Als na het gesprek met JUROP jouw werkgever nog steeds niet uit betaald kan je een kort geding bij de rechtbank aanvragen. Dit is een snelle procedure waarin de rechter wordt gevraagd om een oordeel te geven. Als er een kort geding gestart wordt zal er naast je loon ook wettelijke rente en natuurlijk de proces kosten bij jou werkgever gevorderd worden.

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Voor- en nadelen van automatisch verpakken

|
Diensten, Technologie

Gids voor een meertalige klantenservice

|
Diensten, Technologie

5 Tips voor het optimaliseren van je website content

|
Algemeen, Diensten

Waarom afbeeldingen op jouw website gebruiken?

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!