Je denkt er niet snel bij na, maar er zit vrij veel denkwerk achter het inschakelen van een slotenmaker voor een of andere klus. Vaak belt men de eerste slotenmaker die ze tegenkomen of kennen, maar dat is verre van slim. Het is bekend dat het werk van een slotenmaker maatwerk is. Je gaat ook niet zomaar langs elke kapper om je haar te doen, je wilt er zeker van zijn dat het goed gebeurd. Dit is ook toe te passen bij een slotenmaker. Voordat je er eentje belt moet je gewoon goed opletten. Hieronder beschrijven we 3 puntjes die je in de gaten moet houden.

Vertrouw het internet niet altijd

Het is niet vreemd dat je het internet gaat gebruiken om een slotenmaker te bereiken. Natuurlijk is dit niet gek, maar wees wel gewaarschuwd. De zoekresultaten die bovenaan de pagina komen te staan zijn ads, oftewel advertenties. Dit houdt in dat deze personen hebben betaald om hier te mogen staan. Deze advertenties zijn niet betrouwbaar, het hoeft namelijk helemaal geen goede slotenmaker te zijn. Het is zelfs zo dat je de advertenties eigenlijk altijd moet negeren, het zijn namelijk oneerlijke slotenmakers. Voor een goede slotenmaker kun je een voorbeeld nemen aan slotenmaker Amsterdam SOS. Slotenmaker Amsterdam SOS heeft een goede reputatie, men kent de naam.

Betaal nooit te veel

Misschien wel het belangrijkste aandachtspuntje van de dag. Té veel betalen is iets waar wij Nederlanders niet van houden. Helaas komt het wel vaker voor dat mensen die een slotenmaker om hulp vragen veel te veel betalen. Negen van de tien keer is dit ook niet hun fout, maar die van de ‘vage’ slotenmaker. BTW wordt door dit soort slotenmakers expres niet vermeld waardoor jij voor een verrassing komt te staan.

Praat met de slotenmaker zelf

Hedendaags is het normaal om via in callcenter een opdracht te plaatsen voor een slotenmaker. Het nadeel hieraan is dat je niet zelf met de slotenmaker spreekt. Je doet er verstandig aan om altijd te vragen naar de vakman zelf. Zo kunnen afspreken helder worden en zorg je dat alles op rolletjes verloopt.