Je scooterrijbewijs halen

12/07/2021
|
162
Rijschool Limburg

Als je een hekel hebt aan fietsen, kun je vanaf je 16de al een scooterrijbewijs halen. Dit is ideaal als je een grotere afstand moet rijden naar school of werk. Vanaf 15.5 jaar kun je theorie-examen doen. Je kan het praktijkexamen pas afleggen als je 16 jaar bent. Een scooterrijbewijs wordt ook wel een AM-rijbewijs genoemd.

Hoe haal je je scooter rijbewijs?

Eerst moet je natuurlijk een rijschool vinden. Bij Rijschool Limburg krijg je bijvoorbeeld één-op-één lessen. Als je wilt, kun je ook een één-op-twee cursus volgen. Zo kun je samen met je vrienden een rijopleiding volgen. Voordat je begint met oefenen in de praktijk, moet je eerst een theorie-examen behalen. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk te beginnen met leren en het zo snel mogelijk te krijgen. Voor het theorie-examen betaal je gemiddeld 31 euro. Dit is slechts een kans. Het is dus belangrijk om hard te studeren. Daarnaast moet je een aantal praktijklessen volgen voordat je het praktijkexamen kunt doen. Dit is een gemiddelde 4 tot 6 uur les. De gemiddelde kosten van het praktijkexamen bedragen 104 euro. Dit is ook slechts maar een kans. De rijinstructeur moet je altijd vragen om een ​​praktijkexamen af ​​te leggen. Je kunt dus geen rijexamen doen zonder naar de les te gaan. Na het behalen van het examen kan je een rijbewijs aanvragen bij de gemeente. De kosten hiervan hangen een beetje af van de gemeente waarin je hem aanvraagt. Het duurt gemiddeld 5 werkdagen tot je het rijbewijs binnen hebt. Je mag pas rijden als je het rijbewijs in bezit hebt. Het brommer of scooter rijbewijs is normaal 10 jaar geldig.

Gerelateerd nieuws  Wel of niet de auto eerder naar de apk-keuring? 

Bijzonderheid

Je kan tegenwoordig automatisch een scooter- of bromfietsrijbewijs halen via een auto- of motorrijbewijs. Je hoeft geen apart examen te doen om het te halen. Als je op een scooter of brommer rijdt, hoef je niet altijd een helm te dragen. Voorwaarde is dat de snelheid niet hoger is dan 25 kilometer per uur en dat hij een blauw kenteken heeft. Als de snelheid van de scooter of bromfiets hoger is dan 25 kilometer per uur, moet je een helm dragen. Meestal is dit een scooter van 45 km.

 

Rijschool Limburg

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Verhuizen zonder stress? Het kan!

|
Diensten

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

|
Diensten

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!