Hoe krijg je free publicity voor jouw bedrijf?

30/10/2022
|
295
free publicity

Jij runt een bedrijf met een krap budget, dat betekent echter niet dat je geen merkbekendheid kunt opbouwen. Van ouderwetse en traditionele publiciteit tot online marketing, er zijn een aantal belangrijke manieren waarop je jouw publiek kunt bereiken zonder geld uit te geven, dit heet free publicity. Hier zijn een aantal manieren waarop je free publicity kunt generen, waardoor je eer bezoekers trekt en jouw omzet verhoogt.

Creëer nieuwswaardige informatie

Als u wordt vermeld in een grote nieuwspublicatie zoals nu.nl of zelfs op een populaire blog, kan jouw merk aan een breed publiek worden voorgesteld. Maar met zoveel Nederlandse bedrijven die vechten om de schijnwerpers, moet je iets echt nieuwswaardigs doen als je opgemerkt wilt worden. Je kunt bijvoorbeeld een gratis seminar of workshop voor de gemeenschap organiseren of een groots openingsfeest houden. Zorg ervoor dat je een persbericht maakt waarin jouw aanstaande evenement wordt beschreven, zodat je het kunt delen met bloggers, journalisten en verslaggevers die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw verhaal.

Blijf op de hoogte van trends

Een ding dat heel goed werkt is het creëren van inhoud rond trending onderwerpen en het rijden op het organische zoekverkeer dat resulteert in bezoeken, opmerkingen, links en vermeldingen op internet.

Gerelateerd nieuws  Nieuwe badkleding kopen

Lees ook Gids voor een meertalige klantenservice

free publicity

Instagram story’s zijn handig

Free publicity voor jouw bedrijf krijgen is eenvoudig met Instagram Story’s. Met een link in story kun je mensen brengen waar je ze wilt hebben. Mensen houden van de aftelsticker. Promoot jouw nieuwe productlancering of korting met de aftelsticker. Zelfs als mensen niet kopen, kun je ze de informatie sturen in een privé bericht. Mensen houden ook van peilingen. Vraag of ze al hebben gekocht en bied twee keuzes aan: Ja en Stuur me de link. Veel mensen kiezen voor optie twee.

Vraag klanten om beoordelingen

Klant beoordelingen kunnen je maken of breken, daarnaast kun je ook nog eens niet controleren wat klanten over je zeggen. Dit maakt goede beoordelingen echter des te waardevoller. Je kunt altijd een vriendelijke opmerking toevoegen aan elke aankoop of een vervolgmail sturen waarin je klanten vraagt ​​om een ​​eerlijke recensie achter te laten.

Netwerk met andere bedrijven

Als het marketingbudget krap is, zoek dan naar unieke manieren om samen te werken met andere lokale bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld posters, visitekaartjes of flyers in elkaars bedrijven plaatsen.

Lees ook Het belang van online marketing

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Verhuizen zonder stress? Het kan!

|
Diensten

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

|
Diensten

Hoe maak je een pakkende advertentie?

|
Diensten

Waar voldoet een goede advertentie aan?

|
Diensten
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!