Een kleine badkamer ruimtelijk maken

09/04/2023
|
450
kleine badkamer

De meeste badkamers in Nederland zijn niet zo groot. In de meeste badkamers is wel een douche en wastafel te vinden, maar een wc en ligbad is toch echt wel een luxe. Ondanks dat een kleine badkamer alles heeft wat je nodig hebt, is het toch altijd fijn om het wat ruimtelijker te laten lijken. Door jouw badkamer op de juiste manier in te richten, zorg je ervoor dat het echt een paleisje wordt. Hoe je dit op een eenvoudige manier kunt realiseren? Daar vertellen we meer over in deze blog!

Wat te doen met een kleine badkamer?

Bij een kleine badkamer zijn er een aantal dingen die jij kunt doen bij de inrichting om te ruimte ruimtelijker te laten lijken. Zo is het aan te raden om in een kleine badkamer gebruik te maken van lichte kleuren. Donkere kleuren zorgen er namelijk voor dat een ruimte kleiner lijkt. Vooral wanneer er weinig daglicht in een ruimte is. Daarnaast zorgen ook grote tegels er in een kleine ruimte voor dat het groter lijkt. Grote tegels zonder motief hebben een groot oppervlakte en weinig voegen, waardoor het ruimte creëert. Wil je de ruimte zo optimaal mogelijk gebruiken? Maak dan gebruik van inbouwkasten op planken. Naast dat dit veel ruimte bespaart, ziet het er ook nog een netjes en opgeruimd uit.

Wil je meer inspiratie en ben je opzoek naar kleuradvies voor je woonkamer? Je komt erachter in deze blog!

Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken?

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening kunt houden tijdens te inrichting van jouw badkamer die ervoor zorgt dat de ruimte groter lijkt. Hieronder geven we je een aantal voorbeelden.

Gerelateerd nieuws  Materiaal voor palletkussens

Grote spiegels

Het gebruik van grote spiegels in een kleine badkamer zorgt ervoor dat de ruimte veel groter lijkt. Doordat er in een spiegel meer ruimte in beeld is, lijkt de ruimte vanzelf een stuk groter. Wees dus vooral niet zuinig met het aantal spiegels in de badkamer als je optisch meer ruimte wilt creëren. Wil je er ook nog wat sfeer aan toevoegen? Dan is het toevoegen van ledverlichting aan spiegels ook een mogelijkheid.

Een glazen douchewand

Bij een kleine badkamer is het belangrijk dat je er één ruimte van maakt. Probeer dan ook geen hoekjes te maken of bepaalde objecten af te zonderen, zoals de douche. Om de douche in de ruimte te betrekken, kun je gebruik maken van een glazen douchewand. Een glazen douchewand creëert ruimte, doordat de douche niet wordt afgezonderd. Daarnaast ziet het er ook nog eens stijlvol uit! Wil je meer blogs lezen? Klik dan hier!

Eenheid

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je badkamer niet klein lijkt, is door er een eenheid van te maken. Kies één basiskleur of stijl en pas daarop alles aan. Naast dat dit ervoor zorgt dat je badkamer groter lijkt, zorgt het ook voor rust, zodat jij kunt ontspannen wanneer je onder de douche staat. Wil je toch wat kleur in je badkamer? Pas dit dan toe door middel van accessoires! Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken.

Recent

Bruiloft in Italië: ver weg of dicht bij?

04/07/2024

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

26/06/2024

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

20/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe zijn de canarische eilanden ontstaan?

|
Algemeen

Waarom een professionele website hét visitekaartje van je bedrijf is

|
Algemeen

De leukste woonprogramma's op tv

|
Algemeen

Hoe kies je de juiste smartphone?

|
Algemeen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!