Bij een elektrische sigaret (e-sigaret) wordt er vloeistof verhit zodat er een damp ontstaat van smaakstoffen en andere soort stoffen. Deze verhitte vloeistof kunnen gebruikers inademen zoals ze dat ook gewend zijn van een gewone sigaret. Het verschil tussen deze sigaretten is dat een e-sigaret geen tabak bevat. Ook is een e-sigaret in verschillende modellen en smaken te verkrijgen. Het verschilt ook van liquid en soort e-sigaret of er nicotine inzit of niet.

E-sigaretten schadelijker dan normale sigaretten?

Een gewone sigaret die tabak bevat laat veel meer schadelijke stoffen vrij dan bij een e-sigaret. Een gewone sigaret is bewezen ongezonder doordat de schadelijke stoffen in een e-sigaret in lagere concentraties vrij komt. Echter is er niet genoeg onderzoek over het langdurig gebruik en welke schadelijke effecten dit met zich meebrengt. In Public Health England is geconstateerd dat e-sigaretten ongeveer 95% minder schadelijk is dan tabak.

Ruime keuze in smaken

De lekkere smaak in de e-sigaretten ontstaan door de liquids die je in je e-sigaret moet stoppen. Deze liquids zijn te verkrijgen in een groot assortiment van smaken. Deze smaken verbloemen de nicotine smaak waardoor het nog aantrekkelijker is om een e-sigaret te gebruiken. Door deze smaakstoffen en het bewezen gezonder roken zijn mensen sneller geneigd om te stoppen met gewone sigaretten. Een voorbeeld hiervan is Vampire Vape Black Ice, dit is een liquid in de smaak drop gemixt met ijskoude menthol smaak. Vampire Vape is momenteel de grootste fabrikant en verkoper van e-liquids internationaal en in het Verenigd Koninkrijk. Zij leveren meerdere smaken die exclusiever zijn dan anderen.

Schoonhouden van e-sigaret

Om je e-sigaret zo goed mogelijk te gebruiken en een langer behoud van kwaliteit te hebben moet je je e-sigaret regelmatig schoonmaken. Om te voorkomen dat het katoen de verhitte vloeistof niet meer vasthoud is het verstandig om de coil om de week te vervangen. Het is ook belangrijk om je e-liquid op tijd bij te vullen anders krijg de een verbrande katoen smaak bij het inhaleren van je lege e-sigaret. Als je e-sigaret een tank heeft zonder coil kun je deze ook reinigen met warm water, evenals het mondstukje van de e-sigaret.

Vampire Vape black ice

Lees ook:  Handige hulpmiddelen voor ouderen