De voordelen en nadelen van een zwarte achtergrond op jouw laptop.  

23/10/2021
|
351
Online tools

Vind jij het ook fijner werken met een zwarte achtergrond in plaats van een witte achtergrond? Dat is niet zo raar, je bent niet de enige. Dat heeft ook zo zijn redenen. Daarnaast is het ook mogelijk om in dark mode op het internet te surfen.  

Hoe je de darkmode instelt op Windows 10 

Om darkmode in Windows 10 te krijgen is niet moeilijk. Je vindt het onder de instellingen. Als je daarna kiest voor 'Persooonlijke instellingen' kun je vervolgens klikken op 'kleuren'. Bij de kleuren staat een vak waarin staat 'kies een achtergrond kleur'. Standaard staat deze op 'licht'. Als je het op 'donker zet' is het zover: je hebt nu standaard de darkmode op jouw scherm. Vind je het toch niet zo fijn werken? Dan kun je het natuurlijk altijd weer terugzetten naar 'licht'. 

Voor- en nadelen darkmode  

Heb je een duur Oledscherm? Dan is darkmode een slimme keuze. Het zorgt er namelijk de batterij van jouw mobiel. De donkere modus is ook beter voor het goed kunnen slapen. Het blauwe licht van beeldschermen zorgt ervoor dat ons lichaam het 'nog dag heeft'. Dan slaap je slechter. Met darkmode kan het echt beter zijn, als het blauw licht echt uitgefilterd wordt. We weten allemaal ook eigenlijk wel dat bijvoorbeeld onbeperkt tv kijken fijn is, maar dat je daarvoor wel wat zelfdiscipline nodig hebt.

Gerelateerd nieuws  De voordelen van online reviews

online tools

Bedenk wel dat voor concentratie en prestatie een lichtere achtergrond vaak beter werkt. Al met al blijft het natuurlijk een hele individuele keuze. Als je veel werkt met beeldschermen kan darkmode fijn zijn. Wil je opperste concentratie en prestatie? Dan is een lichtere achtergrond handiger. Bedenk dus goed waar jouw prioriteit ligt. 

Fijn werken met online tools  

Darkmode is een instelling die helpt om zo goed mogelijk met de laptop te werken. Naarmate je meer met de laptop werkt, wordt het belangrijk om een goede werksituatie te hebben. Maak het jezelf dus vooral zo comfortabel mogelijk. Naast de instellingen in de pc, zijn er ook nog een heleboel online tools. Online tools, die het werken op de laptop een stuk makkelijker maken. Bekijk dus gerust eens welke online tools er zijn en welk voor jou handig zijn.

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

Zo maak je je website optimaal responsive

|
Technologie

Zorg voor een goede USP op je website

|
Technologie

Hoe creëer je een browserextensie

|
Technologie

Sneeuwvlokken op de snelweg: hoe jij je auto voorbereid voor de winter

|
Diensten, Lifestyle
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!