De leukste Nederlandse steden om te wonen

05/02/2021
|
264
huurwoningen

Nederland is over het algemeen een prima land om in te wonen. Het enige waar men echt over kan klagen is de temperatuur, die kan nog wel eens tegenvallen. Maar wat vinden Nederlanders nu de leukste steden om te wonen of naar toe te verhuizen? In deze blog bespreken we welke steden dat zijn en wat hun zo uniek maakt.

Amsterdam

Het zal je niets verbazen dat uit onderzoek is gebleken dan Amsterdam de leukste stad van Nederland is om in te wonen. De hoofdstad staat bekend om haar mooie grachten en multiculturele economie. Ook is het een populaire stad voor toeristen. Starters hebben wel vaak moeite om een betaalbaar koophuis te vinden, daarom kiezen zij meestal voor huurwoningen.

Utrecht

Ook de domstad is weer van de partij als het gaat om de leukste steden van het land. Utrecht wordt vaak vergeleken met Amsterdam, maar dan net wat kleiner. De stad ligt precies in het hartje van Nederland en is daarom qua ligging top. Er liggen prima scholen en de mensen zijn er over het algemeen goed opgeleid. Prijzen van huurwoningen en koophuizen liggen een paar procent lager dan in Amsterdam

Gerelateerd nieuws  Afval

Delft

Misschien een onverwachte op de lijst, maar op plek 3 vinden we Delft. De stad in Zuid-Holland is wat kleiner dan de vorige twee, maar dat neemt niet weg dat het uiterst gezellige plek is om te wonen. Dat de inwoners zo tevreden zijn komt voornamelijk door de goede bereikbaarheid, het hoge opleidingsniveau en de bruisende economie.

Amersfoort

Amersfoort is na Utrecht de grootste stad van die provincie met iets meer dan 158.000 inwoners. De stad heeft haar populariteit te danken aan de goede voorspellingen voor de economie in de toekomst. Het werkeloosheids-gehalte ligt er laag en er zijn voldoende huurwoningen, in tegenstelling tot andere steden in de lijst

Zwolle

De top 5 wordt compleet gemaakt door Zwolle, de trots van Overijssel. Bovendien de eerste stad in de lijst die niet behoord tot de randstad. Zwolle draagt de titel van mest milieuvriendelijke gemeente van het land en telt zo’n 130.000 inwoners.

huurwoningen

Recent

Mooie feestzalen in Limburg

21/06/2024

Prematuurkleding: alles wat je moet weten

12/06/2024

De leukste woonprogramma's op tv

05/06/2024

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Meer in deze categorie

5 tips om je huis te verduurzamen

|
Wonen

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

|
Wonen

Je woning verduurzamen: zo doe je dat!

|
Wonen

Waarom wonen in Veldhoven?

|
Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!