Afval

12/01/2022
|
240
grondafval container huren

Het is in de laatste jaren een groot probleem; afval. Overal in de wereld hebben wij er last van, je ziet het namelijk ook overal liggen. Denk bijvoorbeeld eens aan een speeltuintje, het komt niet voor dat er niks van afval op de grond ligt. Als mensen gaan verbouwen in de tuin ruimen ze vaak alles op, ze doen namelijk altijd een grondafval container huren. Deze container wordt na een week opgehaald en gebracht naar een plek waar ze dit kunnen vernietigen.

Het milieu heeft er last van

Het blijkt dus dat wereldwijd wordt het aantal afval geschat op 1 miljard ton. De Verenigde staten is de grootste milieuvervuiler, zij zijn namelijk het land waar de meeste afval wordt geproduceerd. Hier ligt het aantal op 236 miljoen ton, gevolgd door Rusland met meer dan 200 miljoen ton. Nu zijn er verschillende soorten afval die milieuproblemen vervuilen, maar plastic blijft de vervuilendste variant. Honderd jaar geleden gebruikte we alleen maar natuurlijk materiaal dat uiteindelijk in de natuur zou vergaan, denk aan glas of metaal. Uiteindelijk ontstond kunststof en ontstond ook de ‘afvalmaatschappij’. Hier schrijven we meer over afvalcontainers in Leiden!

Gerelateerd nieuws  Tips bij het inrichten van een woning

Afval scheiden

Als wij de natuur een beetje heel willen houden, moeten wij zelf ook een handje meehelpen. Wij moeten namelijk ons afval gaan scheiden. Dit wil zeggen dat je elk soort materiaal in een verschillen zak duwt, zodat sommige producten herdrukt kunnen worden. Nu zijn er verschillende materialen die je kunt scheiden. De eerste soort is glas, 79% van het verpakkingsglas wordt namelijk eer gerecycled. Ook papier kan gescheiden worden, hier wordt weer nieuw papier van gemaakt. Ook kun je de groente, fruit en tuinafval scheiden, dit wordt om de 2 weken opgehaald door de gemeente. De laatste soort die gescheiden kan worden is natuurlijk plastic.

Hopelijk gaan we dit allemaal in de toekomst doen zodat we nog elke dag kunnen genieten van de mooie natuur!

grondafval container huren

Recent

Hoe kies je de juiste smartphone?

24/05/2024

5 tips om je huis te verduurzamen

16/05/2024

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

13/05/2024

Verhuizen zonder stress? Het kan!

09/05/2024

Hoe jouw pakketje zo snel bij jou kan zijn

06/05/2024

Meer in deze categorie

5 tips om je huis te verduurzamen

|
Wonen

Thuiswerken met een baby: tips voor moeders

|
Wonen

Je woning verduurzamen: zo doe je dat!

|
Wonen

Waarom wonen in Veldhoven?

|
Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2024
hello world!