Afval

12/01/2022
|
106
grondafval container huren

Het is in de laatste jaren een groot probleem; afval. Overal in de wereld hebben wij er last van, je ziet het namelijk ook overal liggen. Denk bijvoorbeeld eens aan een speeltuintje, het komt niet voor dat er niks van afval op de grond ligt. Als mensen gaan verbouwen in de tuin ruimen ze vaak alles op, ze doen namelijk altijd een grondafval container huren. Deze container wordt na een week opgehaald en gebracht naar een plek waar ze dit kunnen vernietigen.

Het milieu heeft er last van

Het blijkt dus dat wereldwijd wordt het aantal afval geschat op 1 miljard ton. De Verenigde staten is de grootste milieuvervuiler, zij zijn namelijk het land waar de meeste afval wordt geproduceerd. Hier ligt het aantal op 236 miljoen ton, gevolgd door Rusland met meer dan 200 miljoen ton. Nu zijn er verschillende soorten afval die milieuproblemen vervuilen, maar plastic blijft de vervuilendste variant. Honderd jaar geleden gebruikte we alleen maar natuurlijk materiaal dat uiteindelijk in de natuur zou vergaan, denk aan glas of metaal. Uiteindelijk ontstond kunststof en ontstond ook de ‘afvalmaatschappij’. Hier schrijven we meer over afvalcontainers in Leiden!

Gerelateerd nieuws  Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

Afval scheiden

Als wij de natuur een beetje heel willen houden, moeten wij zelf ook een handje meehelpen. Wij moeten namelijk ons afval gaan scheiden. Dit wil zeggen dat je elk soort materiaal in een verschillen zak duwt, zodat sommige producten herdrukt kunnen worden. Nu zijn er verschillende materialen die je kunt scheiden. De eerste soort is glas, 79% van het verpakkingsglas wordt namelijk eer gerecycled. Ook papier kan gescheiden worden, hier wordt weer nieuw papier van gemaakt. Ook kun je de groente, fruit en tuinafval scheiden, dit wordt om de 2 weken opgehaald door de gemeente. De laatste soort die gescheiden kan worden is natuurlijk plastic.

Hopelijk gaan we dit allemaal in de toekomst doen zodat we nog elke dag kunnen genieten van de mooie natuur!

grondafval container huren

Recent

Batterijen voor duurzame energie

04/12/2023

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

04/12/2023

Belang van huidverzorging en make-up voor een perfecte look

21/11/2023

Belangrijke tips voor het installeren van je tv

21/11/2023

De ongeziene reis van grofvuil: een stap verder in duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Waarom een wellness tuin een toevoeging is aan je woning

|
Wonen

Waarom een veranda een toevoeging is aan jouw woning

|
Wonen

Hoe moet je geld verdienen met je zonnepaneel?

|
Wonen

Verhuizen naar het buitenland

|
Wonen
© Copyright Sarah Tract Webdesign 2023
hello world!